Advertisement

The Voidz-frontman Julian Casablancas boos op BKS-publiek: ‘Fuck off!’

Photo credit: Lotte Spek / Festileaks

De negende editie van Best Kept Secret begon zo liefdevol. Bezoekers genieten zichtbaar van het warme weer, de vrolijke optredens en het lekkere eten. Toch is The Voidz-frontman Julian Casablancas niet bepaald te spreken over het publiek. Hij vraagt zich meermaals hardop af waar iedereen op BKS mee bezig is.

Het is een bijzonder typ, die Casablancas. Ook als leadzanger van The Strokes baart hij namelijk opzien. Afgelopen seizoen oogstte hij kritiek omdat hij tijdens hun liveshows regelmatig met een slok op het podium betrad, ook op BKS 2022. Wie dacht dat Casablancas in zijn andere hoedanigheid wel de rust zou bewaren, heeft het mis.

Photo credit: Lotte Spek / Festileaks

Hot dogs zijn een hot topic

Het fenomeen heeft zich in elk geval rondgesproken, want het strand bij de ONE is bij aanvang van de show goed gevuld. Maar als een deel van het publiek rond etenstijd de band de rug toekeert, laat Casablancas van zich horen: “What are you doing? What are you doing? Are you going to get some hot dogs? Well go away then. Fuck off.”

Hij is overduidelijk van mening dat de hongerige bezoekers een verkeerde keuze maken: “I just want them to know for the rest of their lives, they are throwing away their lives. I think Maroon 5 is on the other stage? Go quickly, everyone!”

Photo credit: Lotte Spek / Festileaks

Het best bewaarde geheim

Casablancas besluit zijn betoog met een venijnig woordgrapje: “The Best Kept Secret is that the Dutch have other things to do than listening to good music…”

Zo’n 10 minuten voor het officiële einde van het tijdsvak klinkt al de laatste noot op de ONE. Of Casablancas zelf trek had in een hotdog of toch klaar was met de Hollandse gezelligheid, dat blijft het best bewaarde geheim van de vrijdag van BKS.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2023

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 9-11 juni 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.