Advertisement

Zoveel kost één dag festivallen op Best Kept Secret 2023

Photo credit: Lotte Spek / Festileaks

Festivals worden duurder en duurder, net als eigenlijk alles tegenwoordig. Of tenminste, dat hoor je overal. Maar hoeveel geld ben je nu echt kwijt op een festival? Van bier en friet tot koffie en wraps: dit zijn de kosten van Best Kept Secret 2023.

Deze zomer is Festileaks op tientallen festivals in binnen- en buitenland. Om precies in kaart te brengen hoe de verschillende evenementen zich tot elkaar verhouden, vergelijken we de prijzen van een aantal vaste drank- en eetopties. Dit weekend zijn we op Best Kept Secret 2023.

Tickets en vervoer

Vergeleken met de andere festivals in Nederland, zit Best Kept Secret aan de hoge kant als je kijkt naar de prijs voor een dagticket. Een dagticket voor de vrijdag kost €129,-, evenveel als je voor de andere twee dagen zou betalen. Daarbij moet wel gezegd worden dat dagtickets geen camping bevatten.

Voor €17,50 nemen we gemakkelijk de pendelbus op en neer vanaf station Tilburg. Of voor €12,50 als je een dag van tevoren zo slim bent geweest een busticket te kopen. Mocht je toch liever met de auto gaan, kost een parkeerkaart €35,- voor het hele weekend of €25,- als je weer zo wijs bent geweest hier van tevoren aan te denken.

Photo credit: Lotte Spek / Festileaks

Muntprijs

Hier kunnen we kort over zijn, want er zijn namelijk geen munten op Best Kept Secret. Alles dat je koopt komt rechtstreeks vanaf de bankrekening. Dit heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen. Zo heb je misschien niet gelijk een idee hoeveel je uit geeft op een dag of door het weekend heen. Maar het is toch ook wel heerlijk om een ‘oneindige voorraad’ munten in je zak te hebben.

Eten en drinken

Natuurlijk hangen de kosten van jouw festivaldag nogal af van hoeveel je eet en drinkt. Wij kwamen lekker op tijd aan op het BKS-terrein, dus begonnen met een koffie (€3,-) en een verlaat ontbijt in de vorm van een broodje kroket (€4,-). Maar genoeg keuze om ons heen, denk bijvoorbeeld aan een heerlijke portie kibbeling voor €7,90.

“Een 0,2L Jupiler-biertje kost €3,50”

Met een koffie en een kleine hap in de maag, is het tijd voor het eerste biertje van velen. Best Kept Secret heeft een klein biertje en een grote in de aanbieding, waar je respectievelijk €3,50 en €6,75 voor betaalt.

Dezelfde prijzen voor het kleine biertje gelden voor frisdrank. Ook kun je Hoegaarden krijgen, voor €5,50 en €9,-. Deze dranken komen allemaal in plastic wegwerpbekertjes, alleen is wegwerpen niet de bedoeling. Bij elk drankje moet je de vorige beker inleveren, anders wordt het bijbetalen.

Photo credit: Lotte Spek / Festileaks

Een paar biertjes en muzikaal vertier verder gaan we op zoek naar avondeten. De keuze op Best Kept Secret is bijna teveel om te bevatten. Eten uit alle hoeken van de wereld en ook nog eens allemaal met een vega(n) optie. De meeste opties hangen tussen de 10,- en 15,- in. Maar dan krijg je ook echt waar voor je geld. Wij gaan voor een classic, een hamburger waar alles op zit wat je op een hamburger wilt hebben (€13,50).

In de avond zijn ook weer de nodige biertjes naar binnen gegooid en de avond is natuurlijk niet compleet zonder een vette hap. We sluiten de dag af met een puntzak friet als midnight snack, voor €4,50.

De eindafrekening

De grote vraag is uiteindelijk: hoeveel ben je in totaal kwijt op één dag Best Kept Secret? Voor eten betaalden we in totaal €22. Daarnaast haalden we toch zeker tien keer bier, fris of koffie, wat bij elkaar neerkomt op zo’n €35. Met de pendelbus erbij komen wij dus uit op €69,50, plus €129,- voor het dagticket. Dat maakt €198,50 voor een dagje festivallen op Best Kept Secret 2023. Prijzig, maar sommige dingen zijn onbetaalbaar.

Dagticket €129,-
Pendelbus / Parkeren€12,50 / €25,-
Eten€24
Drinken€35
Totaal€198,50
Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2023

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 9-11 juni 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.