5 redenen waarom je je ook als beginnende liefhebber van elektronische muziek uitstekend kunt vermaken op Tomorrowland 2023

Foto: Nikki Born (Tomorrowland 2023)

Het Belgische Tomorrowland 2023 is een van de meest kenmerkende festivals ter wereld. De sprookjeswereld die gecreëerd wordt in Boom blijft ongeëvenaard en de line-up bevat alle zwaargewichten uit de elektronische muziekwereld. Mede door deze twee onderdelen is Tomorrowland een festival dat op de bucketlist van veel festivalliefhebbers prijkt.

Maar wat nou als je minder bekend bent binnen het elektronische genre? Is een bezoekje aan De Schorre dan ook de moeite waard? Wij zochten het voor je uit en hebben 5 redenen genoteerd waarom Tomorrowland door iedere festivalbezoeker eens bezocht zou moeten worden.

Foto: Nikki Born (Tomorrowland 2023)

Het is een wereld op zich

Al ver voordat we het terrein betreden is duidelijk dat Tomorrowland veel doet aan de aankleding van het terrein. Van de sierlijke prullenbakken tot de overdekte foodstands: alles bezit hetzelfde thema. De soms ronduit bizarre podia staan veelal langs mooie meertjes opgezet en zorgen voor opwinding bij het publiek. Het terrein bevat veel groen en rondom gigantische waterlelies en fonteinen kun je even uitrusten van alle indrukken.

Wanneer je minder thuis bent in de elektronische muziek kan de decoratie ervoor zorgen dat bepaalde shows toch erg goed aanslaan en het een toevoeging is aan je beleving. Het totaalplaatje klopt overal en Tomorrowland geeft een nieuwe dimensie aan hoe een festival eruit kan zien door een levensechte sprookjeswereld te creëren.

Foto: Nikki Born (Tomorrowland 2023)

Het brede scala aan eten en drinken

Werkelijk waar: het was zoeken naar een Belgisch frietje of een simpele hamburger. Daarentegen kun je met gemak iedere dag compleet anders eten op dit festival. Achter de Mainstage is een groot gebied vol foodstands met de meest uiteenlopende gerechten. Bezoekers konden zich wagen aan een goedgevulde pita of butcher’s bun, maar probeerden net zo makkelijk wat eten bij een tent vol culinaire specialiteiten uit Israel.

Daarmee is Tomorrowland op het gebied van eten en drinken met gemak een stuk veelzijdiger dan veel andere festivals in de Benelux. Daarnaast zou ieder festival een Mesa Garden mogen neerzetten. De foodcourt ligt vlakbij het meest idyllische stuk van het terrein en presenteren op het gebied van eten en drinken het neusje van de zalm.

Foto: Nikki Born (Tomorrowland 2023)

The People of Tomorrow

De ‘People of Tomorrow’ komen uit alle windstreken richting Boom. Voor het hoofdpodium spot je honderden vlaggen waarin je ieder wereldcontinent terugziet. Brazilië en Australië zijn goed vertegenwoordigd, maar we kwamen ook mensen uit Zuid-Korea, Chili en Mexico tegen. De internationale touch die dit festival kent is gigantisch. Voor veel bezoekers is het bezoeken van Tomorrowland dan ook een ding dat bovenaan de bucketlist staat en dat dit weekend eindelijk gerealiseerd kon worden.

Foto: Nikki Born (Tomorrowland 2023)

De ongekende sfeer

Mede daardoor is de sfeer het hele weekend erg goed. In het zonnetje dansen we op de vrijdag onder de dalende kristallen in de Crystal Garden terwijl de sfeer op zondag minstens net zo goed is bij een massale ponchoparty aan de Mainstage. Tijdens het optreden van Martin Garrix op de zondagavond worden de poncho’s massaal gebruikt om van een de vele heuvels rondom het hoofdpodium te buikschuiven. Het is een schoolvoorbeeld van een van de vele onvergetelijke momenten die we dit weekend meemaakten.

Elementen als het weer hebben weinig invloed op het publiek dat er hoe dan ook voor gaat en alles doet om er een weekend vol hoogtepunten van te maken. Het saamhorigheidsgevoel is overal erg aanwezig en de bezoekers kijken veel naar elkaar om. De flinke bubbel die de organisatie heeft gecreëerd met de opzet van het festival werkt dus zeker ook sfeerverhogend.

Foto: Nikki Born (Tomorrowland 2023)

Dan toch, de muziek!

We zijn tot de conclusie gekomen dat er naast bovenstaande onderwerpen ook op muzikaal gebied veel te genieten valt op Tomorrowland. Ook wanneer je minder thuis bent in de EDM is er op een van de andere stages wel wat te doen. Het festival dekt alle genres binnen de elektronische muziek en zo hoor je ook veel techno, drum and bass, house en hardstyle.

Op het hoofdpodium spelen giga acts als Martin Garrix, Steve Aoki, Hardwell en Steve Angello & Sebastian Ingrosso terwijl je in de Atmosphere kan genieten van shows van Amelie Lens, Nina Kraviz of I Hate Models. Op podia als de Crystal Garden en de Rise staat iedere dag een ander genre centraal waardoor je daar lekker kan blijven plakken wanneer de muziek in je straatje past.

Al met al valt er dus ook op de stages genoeg te genieten voor de beginneling. Toch is de muziek maar één onderdeel in de wereld die Tomorrowland heet en is het de totaalervaring die een bezoek aan dit festival meer dan de moeite waard maakt.

Tomorrowland Logo

Tomorrowland 2023

Locatie
België
Boom, België
Datum 21-30 juli 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.