6 absolute hoogtepunten van Rolling Loud Rotterdam 2023

Hiphop festival Woo Hah is getransformeerd tot Rolling Loud Rotterdam. Afgelopen weekend was de eerste editie, dit waren de zes piekmomenten van het festival

De dikke lineup van Rolling Loud Rotterdam 2023 heeft de verwachtingen waargemaakt. Eerder schreven we al over het indrukwekkende optreden van woordenkunstenaar Kendrick Lamar. Wat waren de andere hoogtepunten van het festival?

1. De dancebattles op de Red Bull stage

Midden op het terrein van Rolling Loud Rotterdam stond een halfpipe. Tussen de optredens door was dit dé plek om de festivalsfeer te proeven. Op de Red Bull stage werd niet alleen geskate, er werden ook dagelijks dancebattles georganiseerd. Het publiek werd gevraagd om de beste danser te kiezen.

2. Hitmachine Metro Boomin

Er werd links en rechts gefluisterd dat dé producer van het moment een ‘special guest’ meenam. Die droom bleek uiteindelijk een fata morgana. Maar Metro Boomin schitterde vrijdagmiddag op eigen houtje. Als opener klonk ‘Father Stretch My Hands Pt. 1’ door de speakers. Daarna volgde een stortvloed aan hits, ‘Tuesday’, ‘Mask Off’ en een er een rits nummers uit zijn album Heroes & Villains.

3. de MC’s op de Havana stage van Rolling Loud Rotterdam 2023

Petje af voor de MC’s op de Havana Stage. Het was hun taak om elke dag het publiek op te warmen voor de artiest, ook als deze net te laat was – en dat gebeurde nogal vaak. De MC’s sprongen zelf energiek het podium op en verzorgden een goed feestje voordat de act begon.

4. Travis geeft zijn t-shirt en schoenen aan een fan

Zaterdagavond stond niemand minder dan Travis Scott op het menu van Rolling Loud Rotterdam. Na een kleine wachttijd van 50 minuten, kwam ‘La Flame’ dan eindelijk het podium. Travis dook het publiek in en rapte samen met een fan het nummer ‘Lost Forever’. Na afloop trok de rapper zijn shirt en schoenen uit en gaf ze aan de fan in het publiek.

5. Ski Mask The Slump God eert XXXTENTACION en Juice World

SKI MASK THE SLUMP GOD sloot de zaterdagavond af. De Havana stage stroomde vol en Ski Mask zorgde voor een energieke afsluiter. Tegen het einde van zijn set zegt hij “I want to pay tribute to XXXTENTACION en Juice World. Hij speelt een aantal nummers van de twee rappers en het publiek valt stil.

6. GloRilla danst met een fan op het podium

GloRilla bracht een dikke show naar Rolling Loud Rotterdam. Samen met haar dansers spetterde ze op de Havana Stage. Halverwege haar set nodigde ze een fan uit die front row stond om met haar te dansen. Haar dansers moedigden de fan aan en GloRilla zelf zong “Get it Masha, get it Masha!”.

Rolling Loud Rotterdam Logo

Rolling Loud Rotterdam 2023

Locatie
Nederland
Rotterdam, Nederland
Datum 30 juni - 1 juli 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.