Tip van de meester: deze 6 acts moet je zien op Rolling Loud Rotterdam 2023

Vanaf vrijdag 30 juni gaat Rolling Loud Rotterdam van start. Twee dagen lang komen hiphop royalty uit binnen en buitenland naar de Ahoy. Bij deze zes acts moet je aankomend weekend zéker gaan kijken.

1. Metro Boomin

Deze 29-jarige producer uit Amerika bracht afgelopen jaar zijn album Heroes en Villains uit. Deze plaat staat vol met features uit de créme de la créme van de rapwereld. Tijdens zijn Coachella optreden werd Metro Boomin vergezeld door The Weeknd, 21 Savage, Don Toliver, John Legend en Future. Wie weet zien we nog een gastoptreden tijdens zijn set op Rolling Loud Rotterdam 2023.

2. GloRilla

GloRilla is een jonge Amerikaanse rapper uit Tennessee. Ze brak door met haar nummer ‘FNF’. Sinds deze doorbraak heeft ze features gehad met Nicki Minaj , Lil Durk en Don Toliver. GloRilla heeft de speciale kwaliteit om het publiek te laten ontvlammen tijdens haar optredens. Zoals ze zelf in ‘FNF’ ook al aangeeft: “let’s go“.

3. Rema

REMA, de man met de viral hit ‘Calm Down’ staat dit weekend ook te schitteren op de stages van Rolling Loud Rotterdam 2023. Rema’s dansbare muziek wordt gevoed door invloeden vanuit latin urban en afrobeat. Zijn optredens zijn een feestje waar het publiek alles woord voor woord meezingt.

4. Sainté

Sainté is een vrij nieuw gezicht in de Britse muziekwereld. Hij belichaamt een unieke relaxte sound in dit landschap wat vooral gevuld is met drillrap. De rapper is al mee op tour geweest met Denzel Curry, die zelf ook op Rolling Loud Rotterdam staat. Sainté staat in Engeland voor uitverkochte zalen. Op Rolling Loud ga je onder andere zijn hits ‘Champagne Shots’, ‘Round & Round’ en ‘Stylin’ horen.

5. Kendrick Lamar

De woordenkunstenaar werd al vroeg door de organisatie binnengehengeld. Kendrick Lamar staat bekend als één van de beste rappers van deze tijd. De artiest uit Compton, Californië heeft een lange carrière met vele identiteiten achter de rug. Zijn nieuwe album Mr. Morale & The Big Steppers geeft de luisteraar een kijkje in zijn leven als vader. Kendrick zal nummers van zijn nieuwste album en oude vertrouwde hits, zoals ‘HUMBLE’ en ‘alright’ laten horen tijdens zijn set in Ahoy. Benieuwd hoe het er in Rotterdam aan toe zal gaan? Check dan de review van Kendrick op Primavera Sound in Barcelona twee weken geleden.

6. Aitch

Aitch is een energieke rapper uit Manchester, die doorbrak met het nummer ‘Straight Rhymez’. Daarna heeft hij zich vastgezet als één van de bekendste hedendaagse rappers uit het Verenigd Koninkrijk. Het mag niet ontbreken aan Britse rappers op Rolling Loud, naast Aitch beklimmen ook Central Cee en Arrdee het podium. Bekijk hier onder het optreden van Aitch op Glastonbury 2023.

Benieuwd welke optredens elkaar overlappen op Rolling Loud Rotterdam 2023? Check de timetables.

Rolling Loud Rotterdam Logo

Rolling Loud Rotterdam 2023

Locatie
Nederland
Rotterdam, Nederland
Datum 30 juni - 1 juli 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.