De mystiek van Tomorrowland 2023: 5 dingen die het festival zo uniek maken

Foto: Nikki Born (Tomorrowland 2023)

Het eerste weekend van Tomorrowland 2023 zit er weer op. We gingen op pad om uit te zoeken welke elementen festival uniek maken en waarom het driedaagse evenement ook op jouw bucketlist moet staan. 

Adscendo

Ieder jaar heeft Tomorrowland weer een nieuw thema met een achterliggend verhaal. Dit jaar kan je zelfs een boek kopen met het complete oorsprongsverhaal van het thema uit 2023: Adscendo. Het boek is een fantasie-avonturenroman genaamd: The Rise of Adscendo. Al jaren droomden de makers van Tomorrowland ervan om het verhaal rondom het thema verder uit te leggen omdat ze vinden dat het thema in het weekend zelf niet altijd tot zijn volledige recht komt. Een boek met personages en een verhaallijn biedt dus meer diepte en uitleg over het thema. Op de website kun je alvast een klein stukje lezen van de eerste vijf hoofdstukken. Rondom de Mainstage staan ook verschillende borden die stukjes van het verhaal vertellen. Zo wordt elke festivalganger helemaal meegenomen in het verhaal. 

Adembenemende personages  

Bij een verhaal en thema horen natuurlijk ook personages. Er lopen prachtig uitgedoste mensen over alle uithoeken van het festival. Er dansen rijkelijk aankleden ridders bij de Mainstage en er lopen vrouwen met vlindervleugels rond op het terrein. Bij de Mainstage alleen al zijn 60 performers aanwezig die een paar keer per dag een fantastische show neerzetten. Vanwege de aanwezigheid van al deze karakters waan je je gelijk in het sprookje dat Tomorrowland heet.

Spectaculaire podia 

Tomorrowland staat erom bekend adembenemende podia neer te zetten. Geen enkele stage is hetzelfde en geen enkel podium is duf aangekleed. Dit jaar staat er bijvoorbeeld ergens een grote draak in het water die niet van levensecht te onderscheiden is. Daarnaast kan je bij de Crystal Garden genieten van fonteinen, vuur, bloemen en bewegende diamanten die uit het plafond naar beneden komen. Een simpele grijze tent zoals de Heineken op Lowlands of de Fuzzy op Down the Rabbit Hole ga je hier niet tegenkomen.

Schitterende aankleding 

Dat er veel werk in de stages zit mag duidelijk zijn. Daar blijft het echter niet bij, want zelfs de prullenbakken en geluidshokjes zijn volledig in de herkenbare stijl van Tomorrowland. Over ieder onderdeel is nagedacht om het te laten passen in de sprookjeswereld. Een simpele dj-booth is niet te spotten. Ze zijn stuk voor stuk aangekleed met bloemen, een scherm op de voorkant of voorzien van mooie doeken die de booth zelf verbergen. Ook hangen er over het hele terrein lichtjes in de vorm van lantarenpalen om de sfeer ook in de latere uurtjes te waarborgen. Daarnaast zijn alle areas waar je kan eten overdekt met mooie tenten in volledig Tomorrowland patroon. Wederom zul je hier nergens onder een saai beige doek zitten als je even gaat eten.

Overal, altijd, een dj

In het vliegtuig? Er is een dj. Toiletbezoekje? Ook een dj. Naast je tentje op de camping? Ja hoor, ook hier is een dj. Naast het feit dat het terrein nooit stil is vanwege het gebrek aan pauzes in de programmering zijn er ook op anderen plekken altijd dj’s te vinden. Als je wil kan je vanaf het moment dat je in het vliegtuig stapt naar het festival tot je naar huis gaat genieten van muziek. Bijvoorbeeld met de ‘Global Journey Packages’ waarmee je in een Tomorrowland-vliegtuig + dj naar Brussel vliegt. Wanneer je dan aankomt kan je naar een speciale pre-party in Brussel of als je op de camping staat naar ‘The Gathering’. Het officiële openingsfeest van Tomorrowland met eigen stage en line-up. Zelfs naar het toilet gaan is een feestje, hier staat namelijk ook een dj plaatjes te draaien. Daarnaast staan er over het terrein soms kleine wagentjes met speakers en dj’s om de wandeling van stage naar stage een stukje leuker te maken. Waar is dat feestje? Op Tomorrowland is het feestje letterlijk overal.

Tomorrowland Logo

Tomorrowland 2023

Locatie
België
Boom, België
Datum 21-30 juli 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.