Dit is het blokkenschema van Pukkelpop 2023

Photo: Jokko

Met minder dan een maand op de teller weten we eindelijk wat het blokkenschema van Pukkelpop 2023 te bieden heeft. Dat levert weer een hoop artiesten op om naar uit te kijken, maar zeker ook een paar vervelende clashes.

Ga er maar even goed voor zitten, want het blokkenschema van Pukkelpop 2023 is groots. Dat kan ook bijna niet anders met acht podia bijna tweehonderd namen. De podiumindeling was al even bekend, maar nu weten we ook wanneer alle artiesten zullen spelen. Het programma begint al op donderdag en gaat elke dag tot in de late uurtjes door. Puzzel erop los in de app van het festival of via de officiële website.

Wie vooral voor de grote namen komt, kan opgelucht adem halen. Tijdens de optredens op de Main Stage speelt geen andere artiest in de Dance Hall of Marquee. Zo hoef je niet wakker te liggen van vervelende clashes. Op de vele andere podia is gelukkig voldoende te ontdekken als de namen op het hoofdpodium je toch niet zo trekken.

Blokkenschema donderdag

De donderdag van Pukkelpop is een afgeslankte dag, waardoor slechts op de helft van de podia optredens te zien zijn. Ook is de Main Stage nog niet officieel geopend. Dat mag de pret niet drukken, want namen van eigen bodem zoals blackwave. en Black Box Revelation zullen het publiek alvast opwarmen voor een heerlijk weekend.

Vrijdag

18 augustus staat gelijk aan een drukke planning. De eerste optredens barsten al voor het middaguur los. Aan Froukje de eer om het hoofdpodium van het festival in Kiewit officieel te openen. Met unieke namen in de Marquee als boygenius en M83 wordt het vast en zeker een partijtje wegdromen. Maar de heupen mogen ook non-stop los in de Boiler Room. Op vrijdag spotten we de grootste naam op de poster van dit jaar: Billie Eilish. Helaas clasht het hoofdpodium wel met de Club, waardoor we een moeilijke keuze moeten maken tussen de Amerikaanse zangeres en de Turkse psychedelische nummers van Altin Gün.

Zaterdag

Op zaterdag gunt het blokkenschema van Pukkelpop 2023 ons een rustige ochtend. Even bijkomen, wat slaap pakken na het nachtprogramma op vrijdag, en dan om 12.25 uur natuurlijk weer door naar het hoofdpodium voor Compact Disk Dummies. Vandaag levert de Main Stage ons een mooie mengelmoes van moshpits en pophits. In de Boiler Room is drum-‘n-bass van de partij, terwijl op de genres in de Marquee eigenlijk geen peil te trekken is. Deze brede programmering zorgt helaas ook voor een paar pijnlijke clashes. Dansen bij Bicep of 2manydjs? Rocken bij Limp Bizkit of Amyl and the Sniffers? En zullen de hits van Joji of REMA meer publiek weten te trekken?

Zondag

Op de laatste dag valt er nog meer dan genoeg te zien, maar ook flink wat te missen. Tijdens Foals zullen zowel Bonobo als Obongjayar voor dansbare shows zorgen (hebben we hier nu te maken met een driedubbele clash?). En ga jij voor de show van King Gizzard & The Lizard Wizard, wiens setlist elke keer weer anders is, of de Britse rap van Loyle Carner? Tsja, de programmeurs van Pukkelpop 2023 maken het ons niet makkelijk dit blokkenschema. Het belooft in ieder geval nog een laatste knallende afsluiting te worden met hoofdacts The Killers en Florence + The Machine.

Ben je benieuwd naar alle clashes van dit weekend? Hou dan Festileaks in de gaten voor een uitgebreidere rapportage. Deel vooral je lastigste keuzes ook op ons forum. Vanaf de weide zullen wij in augustus de lezers voorzien van de het laatste nieuws tijdens het festival. Stay tuned!

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2023

Locatie
België
Hasselt, België
Datum 17-20 augustus 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.