Electric Castle 2023 prikkelt alle zintuigen

Foto: Lotte Spek / Festileaks

Electric Castle is een enorm divers festival dat ieder jaar plaatsvindt op het sprookjesachtige terrein van Banffy Castle in Transsylvanië. Naast alles wat er te horen en proeven valt, is er ook heel veel te zien en doen op het Roemeense festival.

De muziek varieert van allerlei soorten EDM tot stevige metal. Op de main stage staan voornamelijk pop- en rock headliners zoals Nothing But Thieves, Macklemore en Iggy Pop geprogrammeerd, maar op de 11 (!) andere stages draaien djs tot in de vroege uurtjes door. Electric Castle is het enige nog bestaande 24-uurs festival in Europa. Naast muziek, heeft het festival ook een indrukwekkend randprogramma.

Foto: Electric Castle

Electric Castle vanuit de lucht

Niet alleen de muziek is voor ieder wat wils, ook het randprogramma is van alle markten thuis. Een groot reuzenrad springt direct in het oog, maar er zijn nog zo veel andere manieren om het terrein vanuit de lucht te bekijken. Zo kun je een luchtballonvaart winnen of sky cyclen om te genieten van een prachtig uitzicht op het festival.

Instagrammable

Het festivalterrein kent talloze fijne plekjes om even tot rust te komen. De meeste zijn mooi aangekleed of krijgen door verlichting een bijzondere sfeer. Het festival heeft een luxe uitstraling dankzij de decoratie. Menig bezoeker maakt hiervan dankbaar gebruik door prachtige plaatjes te schieten.

Foto: Lotte Spek / Festileaks

Laat het kind in je los

Het Roemeense festival wordt bezocht door veel verschillende doelgroepen. Het jongvolwassen festivalpubliek zoals we dat in Nederland kennen, is goed vertegenwoordigd, maar overdag lopen er ook veel gezinnen rond over het terrein. Voor jong en oud zijn er over de hele festivalweide spelletjes te spelen. Er bestaat een compleet programma met traditionele spellen, zoals zaklopen en sjoelen. Als dit iets te actief voor je is, kun je daarnaast allerlei bordspellen lenen.

EC Village

Ook op de camping houdt het festival niet zomaar op. Tussen de tentjes kun je de dag actief beginnen met bijvoorbeeld yoga, volleybal, pingpong of waag je aan de klimmuur. ’s Avonds wordt er een kampvuurtje aangestoken waar bezoekers gemoedelijk Roemeense liedjes zingen.

Foto: Eva Wendt / Festileaks

Speel zelf op Electric Castle

Op verschillende plekken op het festival, krijg je de kans om zelf je talent te laten zien. Bij het kasteel staat er een vleugel klaar en op een aantal andere plekken kun je plaatsnemen achter een drumstel of een deuntje spelen op een (bas)gitaar. Wie weet wordt je wel ontdekt!

Heeft Electric Castle je interesse gewekt? De Super Early Bird Sale voor 2024, de 10e editie van het festival, is al gestart. Een gelimiteerd aantal 5-dagen tickets gaat voor slechts €79,- over de toonbank, dus sla nú je slag!

Electric Castle Logo

Electric Castle 2024

Locatie
Roemenië
Cluj-Napoca, Roemenië
Datum 17-21 juli 2024
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Eva Wendt

Hi, I'm Eva, 19 years old and I want to work in the music/festival industry. I dont know yet what exactly, because there are many things I like about it. I used to organize my own festival for 6 years and studied IEMES (International Event Music & Entertrainment Studies). I quit this after around 8 months to start working at IFFR (Internional Film Festival Rotterdam). This February I started to write for Festileaks to gain experience in this as well!

Meer van Eva