Deze trip is de perfecte combi voor wie houdt van reizen én festivals

Photo: EC Photo Team

Met de zomer voor de deur is het van belang om je vakantie-en festivalplanning langzaam op orde te brengen. Tip van de redactie: sla twee vliegen in één klap en ga op reis naar Electric Castle in Roemenië. Zo bezoek je een bruisende stad in een schitterende omgeving waar je ook nog kan dansen op acts als The Chemical Brothers en Peggy Gou: let’s go!

Het Roemeense Electric Castle vindt in 2023 plaats van 19 tot en met 23 juli en maakte afgelopen week de line-up compleet met ander andere Jamie xx en Macklemore. Het festival staat bekend om haar spotgoedkope prijs en hoge kwaliteit. Een bezoek aan het festival heeft echter meer te bieden dan alleen muziek. Samen met de mooie omgeving is dit namelijk de ideale combinatie voor reizigers die ook graag op de dansvloer staan: hartje zomer, een mooie trip naar het buitenland en een gaaf festival. Dit scheelt je ook nog eens geld in deze dure tijden. Wat maakt dit nou de perfecte reis- en festivaltrip in één?

Electric Castle 2018
Foto: Thijs Jacobs / Festileaks

Reizen naar Roemenië

Er zijn meerdere wegen die naar Electric Castle leiden. Vanaf Eindhoven én Brussel kan je direct naar Cluj-Napoca vliegen via WizzAir. Als je liever niet met het vliegtuig reist, kun je met de Interrail zorgeloos per trein door Europa reizen. Dit is perfect als je nog andere steden toe wil voegen aan je reis, zo kan je bijvoorbeeld ideaal een tussenstop maken in Boedapest. Tot slot kun je ook de auto pakken: maak dan van je vakantie een roadtrip! Er zijn genoeg mooie routes die je kan afleggen door Midden- en Oost-Europa.

Foto: Electric Castle 2017

Bruisende stad

Electric Castle vindt plaats nabij Cluj-Napoca. Dit is de grootste stad in de regio Transsylvanië. Aangezien hier twee universiteiten liggen, wordt het ook wel de studentenhoofdstad van Roemenië genoemd. Er zijn dus ook genoeg studentenbarretjes en -clubs. Daarnaast liggen er in het centrum ook diverse musea, waaronder het Museum voor Schone Kunsten en het Nationaal Museum van de Transsylvanische geschiedenis.

Toch liever de buitenlucht in? Ga picknicken in het Central Park, een park dat erg geliefd is bij de Roemenen die in de stad wonen. Hierdoor kan je makkelijk de authentieke, lokale sfeer proeven. Voor een prachtig uitzicht over de stad ga je de heuvel op naar het Cetăţuia-park. Vroeger was dit park een fort, nu kan je er spectaculaire zonsondergangen bekijken. Genoeg te doen en zien dus!

Foto: Thijs Jacobs / Festileaks

Omgeving Transsylvanië

Electric Castle ligt in een schitterende omgeving, die helemaal niet zo toeristisch is. Het landschap van Transsylvanië is spectaculair, met veel groen, bergen en grotten. Voor sportievelingen is dit natuurlijk een uitgelezen kans om te gaan hiken in de ongerepte natuur. Ook ligt op een kleine 35 kilometer afstand van Cluj-Napoca de Salina Turda, een bijzondere zoutmijn met allerlei ondergrondse activiteiten zoals een reuzenrad en minigolfbaan.

Kortom: genoeg redenen om op reis te gaan naar dit mooie deel van Roemenië. Ook niet onbelangrijk is dat zowel het festival als de omgeving bijzonder betaalbaar én kwalitatief hoogstaand zijn. Wil je meer weten over Electric Castle? Bezoek ook hun website. Zien we je deze zomer in Oost-Europa?

Electric Castle Logo

Electric Castle 2024

Locatie
Roemenië
Cluj-Napoca, Roemenië
Datum 17-21 juli 2024
Tickets Kopen