Verwen je smaakpapillen voordelig op Electric Castle 2023

Foto: Lotte Spek / Festileaks

Dat je uitgaven op festivals in Oost-Europa vaak een stuk voordeliger uitvallen, zal niemand verbazen. Maar wegen de lage prijzen op tegen de lange reis naar de andere kant van ons continent als het gaat om eten en drinken? 

Op Nederlandse festivals betaal je je anno 2023 scheel aan munten en merchandise. Zo hoef je op Pinkpop niet al te gek je best te doen om 200 euro op een dag uit te geven en knipper je op Lowlands drie keer met je ogen voordat je alweer door je munten heen bent. Op Electric Castle 2023 krijg je daarentegen waar voor je geld.

Foto: Lotte Spek / Festileaks

Lokale hoogstandjes of de vertrouwde Lidl

Dat je op Electric Castle kan genieten van heerlijke maaltijden, is geen geheim. Haal je een simpele, maar festivalwaardige burger of waag je je aan een lokale lekkernij, zoals de traditionele Cheese Pie? In de Roemeense keuken wordt veel gebruik gemaakt van vlees. Desondanks is er voor Oost-Europese begrippen verrassend veel vegetarisch en vegan eten te vinden op Electric Castle 2023.

Avondeten kost gemiddeld zo’n 35-50 Roemeense Lei. Dat is omgerekend zo’n zeven tot tien euro. Haal je daar een biertje bij, dan ben je zo’n drie euro extra kwijt. 

Op het terrein is daarnaast een Lidl te vinden waar je festivalbenodigdheden kunt inslaan. Je kunt hier terecht voor een broodje met een verse jus als ontbijt, een late-night snack en alle kampeerspullen die je mogelijk vergeten bent. Opvallend genoeg verkoopt de supermarkt ook allerlei soorten bier, frisdrank en water voor een fractie van de prijs die je aan de bar betaalt.

Foto: Eva Wendt / Festileaks

Live Cooking Dinnershow

Een van de vele food lanes wordt zo nu en dan op zijn kop gezet door een heuse dinnershow. Hier wordt je schnitzel, burger of aubergine live klaargemaakt door professionele koks die niet alleen goed kunnen koken, maar ook wel weten hoe ze een showtje neer moeten zetten. Onder begeleiding van een live dj hoef je je dus ook niet te vervelen wanneer je wacht op je maaltijd. Overigens zijn de wachttijden over het algemeen erg kort. Rond etenstijd heb je je eten alsnog binnen een minuut of tien in je handen.

Foto: Lotte Spek / Festileaks

High class afsluiten

Nam jij op jonge leeftijd al geen genoegen met Smurfen knettersticks? Vind jij de Nederlandse tomaat óók naar karton smaken? Dan waren jij en je verfijnde smaakpupillen hopelijk op Electric Castle 2023 te vinden. Als kers op de taart heb je hier als festivalbezoeker namelijk ook nog eens de mogelijkheid om à la carte te lunchen en dineren. En dat alles tussen de brokkelende muren van Kasteel Bánffy.

Eenmaal aan tafel vind je alles wat je van een verfijnd restaurant verwacht. Te beginnen met écht servies, tafelservice en prachtig opgediend, voortreffelijk eten. Ook zit je beschut tegen de zon en lokale regenbuien, vergezeld door rustgevende muziek. De zogeheten Restaurant Experience brengt echter ook vraagtekens met zich mee. Juist omdat het eten op de weide finger licking good is, maakt de smaakervaring minder impact dan je verwacht.

Neemt dit weg van de beleving? Absoluut niet. Dit extra beetje sfeer en klasse is bijvoorbeeld de perfecte manier om met je vriendengroep het festival gezamenlijk af te sluiten.

Kortom, gerechten uit de lokale keuken, festivalklassiekers tegen een gunstige prijs en haute cuisine op een unieke locatie maken Electric Castle tot een feest voor de foodie.

Heeft Electric Castle je interesse gewekt? De Super Early Bird Sale voor 2024, de 10e editie van het festival, is al gestart. Een gelimiteerd aantal 5-dagen tickets gaat voor slechts €79,- over de toonbank, dus sla nú je slag!

Electric Castle Logo

Electric Castle 2024

Locatie
Roemenië
Cluj-Napoca, Roemenië
Datum 17-21 juli 2024
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Eva Wendt

Hi, I'm Eva, 19 years old and I want to work in the music/festival industry. I dont know yet what exactly, because there are many things I like about it. I used to organize my own festival for 6 years and studied IEMES (International Event Music & Entertrainment Studies). I quit this after around 8 months to start working at IFFR (Internional Film Festival Rotterdam). This February I started to write for Festileaks to gain experience in this as well!

Meer van Eva