Geruchtenoverzicht: wie zijn de mogelijke kanshebbers voor Pinkpop 2019?

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

De winter is op zijn einde en we hebben zelfs de eerste zomerse dagen alweer achter de rug. De meeste festivals hebben het grootste deel van de line-up al bekendgemaakt, maar Pinkpop nog niet. Woensdag 13 maart is de traditionele perspresentatie in Paradiso en dan kennen we het hele affiche! Wie maken er kans op een plekje op de jubileumeditie van Pinkpop? 

Pinkpop had een succesvolle 49ste editie met headliners Foo Fighters, Bruno Mars en Pearl Jam. In 2019 is de jubileumeditie en dus zal Jan Smeets alles uit de kast trekken om 2018 te overtreffen. De eerste twee headliners zijn bekend: Mumford & Sons komt naar Landgraaf en niemand minder dan Fleetwood Mac sluit Pinkpop 2019 af.

Verder zijn de volgende acts gepresenteerd: Tenacious D, George Ezra, Krezip, Bring Me The Horizon en Mt. Atlas. Hiernaast hebben enkele bands zichzelf voor het festival aangekondigd. Dit zijn: Golden Earring, Rowwen Hèze, Bazart en Palaye Royal.

We nemen de kanshebbers voor de belangrijkste plekken op het affiche met je door.

The Cure

The Cure gaf al aan een drukke festivalzomer tegemoet te gaan. Met de aankondiging voor onder andere Rock Werchter, Rock en Seine en Exit is The Cure volgend jaar officieel op de festivals te vinden. Zeven jaar geleden stonden Robert Smith en de zijnen ook op Pinkpop. In 2019 weer?

Bob Dylan

Bob Dylan op Pinkpop? Het lijkt een sprookje. Maar de beste man staat deze zomer wel degelijk op festivals, waaronder British Summer Time 2019. Dylan stond in 2017 voor het laatst in Nederland, toen waren het drie shows in AFAS Live. Komt hij nu voor een festivalshow naar Nederland?

Eminem

Afgelopen zomer was Slim Shady zuinig met zijn Europese festivals. Enkel Roskilde en Openair Frauenfeld werden aangedaan. Verder deed hij een handjevol andere shows, waaronder een optreden in het Nijmeegse Goffertpark. Keert de rapper volgend jaar terug in Europa voor een uitgebreidere (festival)tour?

Lenny Kravitz

Lenny Krevitz
Lenny Kravitz

De Amerikaan Lenny Kravitz heeft al een Europese tour aangekondigd voor volgend jaar, van april tot juni. Hij gaat op tournee in Slovenië, Bulgarije, Roemenië, Polen, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland en België. En in Nederland, want de zanger is inmiddels bevestigd voor het Nederlandse Hello Festival (voorheen Retropop) in Emmen. Dit evenement vindt plaats in hetzelfde weekend als Pinkpop 2019. Hebben ze het op een akkoordje gegooid en verschijnt Kravitz op beide festivals?

Keane

Keane heeft oktober 2013 een grote pauze ingelast. Pas na bijna vijf jaar speelden de heren weer hun eerste concert op het Britse Battle Festival. Dit jaar is Keane weer volop te zien in Europa. Zo staan er optredens gepland in Engeland, Spanje en Portugal. Ook in Nederland staat al een evenement op de agenda: Hello Festival in Emmen. De band stelt op social media dat dit het eerste optreden is in Nederland. Zullen ze hiermee bedoelen dat in hetzelfde weekend ook Pinkpop wordt aangedaan?

Lana Del Rey

Lana Del Rey

Lana del Rey speelde afgelopen zomer exclusief op Sziget. Maar ze is nog niet klaar in Europa. Ze staat in de zomermaanden onder andere op festivals in de volgende landen: Ierland, Spanje, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. Volgt er ook een Nederlandse datum? Dan is Pinkpop een optie.

Elbow

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Elbow heeft al erg veel festivalshows in Europa op de planning staan. De band rond zanger Guy Garvey verschijnt onder meer op Rock Werchter en verder op festivals in Ierland, Schotland en Duitsland. Hebben ze ook een halte in Nederland?

The 1975

The 1975 is voor de komende zomer al aangekondigd door verschillende Europese festivals. Naast Rock Werchter zijn de Britse alternatieve rockers ook nog te zien in landen als Spanje en Oostenrijk. Op dit moment is echter nog geen Nederlandse datum aangekondigd.

Armin van Buuren

De Nederlandse DJ Armin van Buuren geldt als een van de kanshebbers om het nieuwe tijdslot van Pinkpop in te vullen. Jan Smeets heeft namelijk aangegeven dat één van de festivaldagen tot 2u doorgaat.

Kensington

Kensington
Foto: Rahi Rezvani

Waar de rockers van eigen bodem vorig jaar nog verschillende festivals aandeden in Nederland, zoals Dauwpop en Paaspop, is Kensington dit jaar nog voor geen enkel Nederlands festival aangekondigd. Wel staan de heren als support-act op het programma voor het optreden van Bon Jovi in Nijmegen, op 13 juni. Zal de band dit jaar op Pinkpop aantreden? De vorige passage dateert van 2017.

Jamiroquai

Foto: Zdenko Hanout – Colours of Ostrava 2017

Jamiroquai staat rond Pinkpop in Europa. Zo geeft de Engelse funk- en jazzband onder andere optredens in het Belgische Vorst Nationaal en in Luxemburg. Als de groep ook naar Nederland komt, is Pinkpop een realistische mogelijkheid.

Major Lazer

Major Lazer pronkt in de zomer op het affiche van verschillende Europese festivals. Onder meer Rock en Seine en Northside worden verblijd met een komst van de band. In hetzelfde weekend als Pinkpop staat Major Lazer op de planken van het Engelse Parklife Festival. Maken ze ook de oversteek naar Landgraaf in dat weekend?

Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators

slash

Slash is behoorlijk actief de laatste jaren. Vorig jaar trad hij nog onder ander op Graspop op met de band Guns N’ Roses. In 2019 speelt de gitarist samen met Myles Kennedy & The Conspirators op de Europese festivalweides. Vooralsnog is er geen Nederlands optreden gepubliceerd, maar Slash is in deze formatie sowieso al wél te vinden op Graspop en Rock Am Ring.

Kylie Minogue

Kylie Minogue is al door verschillende Europese festivals gepresenteerd. Onder meer Rock Werchter en Glastonbury maken deel uit van de festivalagenda van de Australische popzangeres. Het is mogelijk dat ook Pinkpop nog wordt toegevoegd hieraan.

Afvallers

Het lijkt erop dat zowel Coldplay als The Police geen Pinkpop aan doen komende zomer. festivaldirecteur Jan Smeets ontkrachtte die geruchten in gesprek met Giel Beelen.

In september kondigde Ed Sheeran een nieuwe grote Europese tour aan, zonder Nederlandse datum. Maar met twee Spaanse shows rondom Pinkpop, lijkt een uitstapje naar Landgraaf niet aannemelijk.

Verder kunnen we ook Muse, P!nk, ToolBon Jovi, Neil Young en Metallica afschrijven. Zij hebben allen al een grote show in Nederland gepland en lijken daarmee niet op Pinkpop te staan. Ook Rammstein treedt op elders in het land, namelijk in De Kuip. Ondanks het doorgaan van Foo Fighters komende zomer, lijkt de terugkeer van Dave Grohl en de zijnen, slechts een jaar na hun optreden op Pinkpop 2018, ook niet logisch.

U2 was al eerder door Smeets van het lijstje geschrapt.

Bruce Springsteen gaat naar zijn avontuur in Broadway niet meteen weer in tour. In 2019 blijft The Boss nog even thuis.

Florence + The Machine staat tijdens Pinkpop in de Verenigde Staten.

Pinkpop 2019

In 2018 prijkten Pearl JamFoo Fighters en Bruno Mars op de line-up van de 49e editie van het festival in Landgraaf. Voor dit jaar zijn twee van de drie headliners al bekendgemaakt: Fleetwood Mac en Mumford & Sons. Het festival vindt plaats in het pinksterweekend: 8, 9 en 10 juni 2019. Pinkpop keek daarnaast nog naar een eventuele extra dag, om de 50e editie van het festival nog meer kracht bij te zetten. Dat lijkt er niet meer van te komen, nadat het festival de festivaldatum onthulde.

Woendag 13 maart wordt de traditionele perspresentatie gehouden in Paradiso. Tijdens dit evenement wordt zoals gebruikelijk de hele line-up gepresenteerd door Jan Smeets. Drie dagen erna, zaterdag 16 maart, start de kaartverkoop.

Ben je nieuwsgierig geworden naar Pinkpop? Check in ons festivalrapport wat bezoekers aan de editie van vorig jaar ervan vonden. Ook hebben we een leuke rubriek over de 50 jaren van Pinkpop. Lees onder andere over de grote teleurstelling als een band toch nog verstek laat gaan op het laatste moment en over de relatie tussen Pinkpop en Krezip.

Beluister uiteraard ook onze Spotify-playlist van de aankomende editie om alvast in te komen in de artiesten!

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen