Het beste van week 44: Nieuwe namen voor Graspop, NOS Alive, Hello Festival en meer

De festivalkalender krijgt vorm, de headlinerspots beginnen zich op te vullen en de geruchtenmolen draait op volle toeren. Elke week regent het nieuws uit de festivalwereld, wij zetten het belangrijkste op een rij. dit is het beste van week 44!

1. Graspop 2019 bevestigt KISS, Slayer, Slash en meer
Afgelopen maandag was de bevestiging waar velen al lang op wachtten eindelijk daar; KISS komt naar Graspop. het optreden van de Amerikaanse band is onderdeel van een uitgebreide afscheidstournee. De band sluit het festival op zondag 23 juni af.
Maar dat was niet de enige aankondiging die Graspop afgelopen week deed. Ook Slayer, Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators, Lamb of God, Cradle of Filth, Dead Angel en Skálmöld staan komend jaar op het Belgische festival.

2. Rammstein in 2019 naar De Kuip en Koning Boudewijnstadion
Nadat de Duitse metalband afgelopen donderdag een foto postte waarop de Rotterdamse Kuip te zien was, werd gisteren officieel bevestigd dat Till Lindemann en co. hier op 25 juni zal staan. Niet alleen De Kuip is onderdeel van de tour, de band zal ook een concert in het Belgische Koning Boudewijnstadion geven, wat op 10 juli plaats zal vinden. De ticketverkoop voor beiden shows start op 8 november.

3. The Cure naar NOS Alive en Roskilde 2019
NOS Alive maakte afgelopen maandag met niemand minder dan The Cure de eerste naam voor aankomende editie bekend. De band speelt op donderdag 11 juli op het festival.
Dit was echter niet de enige bevestiging voor de band afgelopen week. The Cure doet namelijk ook Roskilde aan komende zomer. Dit optreden vindt plaats op zaterdag 6 juli.
Voor beiden festivals is de kaartverkoop al van start en kun je je dus al verzekeren van een ticket.

4. Zwarte Cross 2019 kondigt strijdkreet aan
Ook in 2019 kent de traditie van het Zwarte Cross motto een vervolg. Komend jaar inspireert Tante Rikie de festivalsgangers met de nieuwe strijdkreet: “Niks is onmogelijk!”. De kaartverkoop van het festival gaat 17 november van start.

5. KISS op 25 juni naar Ziggo Dome
Behalve festivalshows geeft KISS komend jaar ook concerten weg. De band bevestigde maandag namelijk dat ze een show in de Amsterdamse Ziggo Dome zullen geven, in kader van hun afscheidstournee. Het optreden vindt plaats op dinsdag 25 juni en de kaartverkoop hiervoor is gisterochtend van start gegaan.

6. Hello Festival 2019 strikt Lenny Kravitz en meer
Hello Festival, voorheen bekend als Retropop, liet afgelopen week voor het eerst van zich horen. Lenny Kravitz is de eerst bevestigde headliner voor het festival. Daarnaast zijn ook Golden Earring, DeWolff, Daredevils en Daniël Lohues & Band aangekondigd. Het festival vindt plaats in het Pinksterweekend van 2019, op 8 en 9 juni. De kaartverkoop is al van start.

7. Bon Jovi naar TW Classic en Goffertpark in 2019
Afgelopen maandag maakte ook Bon Jovi bekend komende zomer op zowel Nederlandse als Belgische bodem op te treden. De band doet namelijk TW Classic en het Goffertpark aan. John Fogerty is de supportact op TW Classic en in Nijmegen is Kensington de special guest.

8. Bon Iver naar NOS Alive en Bergenfest 2019
Deze week werd niet alleen The Cure bekend gemaakt voor NOS Alive 2019, ook Bon Iver doet het Portugese festival aan. De Amerikaanse band staat 13 juli op het festival. Dat was echter niet de enige bevestiging voor Bon Iver, de band speelt komend jaar namelijk ook op Bergenfest. Op dit Noorse festival is de band één van de headliners.
Voor zowel NOS Alive als Bergenfest is de kaartverkoop reeds gestart.

9. Trondheim Rocks 2019 bevestigt Iggy Pop, KISS, Def Leppard en meer
Dinsdag maakte het Noorse Trondheim Rocks Iggy Pop, KISS, Def Leppard en Within Temotation bekend als eerste namen voor 2019. Daarnaast werden ook Halestorm, In Flames, Motorpsycho en Dum Dum Boys bevestigd. Kaarten van het festival zijn sinds woensdag te koop.

10. Sofi Tukker naar EXIT 2019
Nadat eerder al een optreden van The Cure bevestigd werd, is met Sofi Tukker afgelopen woensdag ook de tweede naam voor EXIT Festival bekend gemaakt. Het duo zal op de MainStage van het Servische festival staan.

Het Beste Van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Zeker in het festivalseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van het belangrijkste festivalnieuws van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!