Advertisement

Dit waren de highlights van Heineken Balaton Sound 2023

Wij waren deze editie aanwezig op Heineken Balaton Sound 2023 om de sfeer te proeven en te zien wat het festival zo speciaal maakt. Het dance-walhalla is geheel op haar eigen manier uniek binnen het EDM-landschap en verdient zeker een plek op jouw bucketlist. Hier zijn onze absolute hoogtepunten van de afgelopen editie.

Photo: Mark Somay (Balaton Sound Press)

De grote sterren maken de show

Het komt misschien niet als een verassing maar de grote namen binnen de EDM hebben dit jaar letterlijk en figuurlijk het vuurwerk gebracht. Namen als Tiësto, Hardwell en Charlotte De Witte wisten op de majestueuze main en mysterieuze B-stage setjes van het hoogste kaliber neer te zetten. Maar een absoluut hoogtepunt was toch wel Armin van Buuren die op de derde festivaldag de weide betoverde met een euforisch draai spektakel en daarmee laat zien dat hij het nog steeds niet verleerd is.

Balaton Sound 2023
Photo: Attila Gündüz (Balaton Sound press)

Een fusie van elektronische stoffen

Bij vier dagen festivallen is wat afwisseling altijd welkom. En daar is de Balaton organisatie dit jaar goed in geslaagd met de gloednieuwe Fusion stage. Elke dag werd de stage bezet door een andere host, wat een gezonde variatie aan dance-genres creëerde. Zo stond Claptone met zijn ‘The Masquerade’ op de eerste festivaldag en ramde Sefa het slot op het feest bij de Q-dance takeover op de laatste dag.

Photo Noël Schuurman (Balaton Sound 2023)

Sfeer proeven bij de verborgen parels

Natuurlijk heb je de imposante main waarop de grootste namen draaien. Maar de beste sfeer en de leukste gesprekken vind je toch echt bij de hidden gems op het festival. Ontdek bijvoorbeeld unieke sets van de wat onbekendere dj’s bij de Beach Club. Of spring aan boord bij de Kare partybus, waarbij de vering het bijna begeeft van het enthousiasme van de feestgangers. Ga daarnaast volledig los in de knusse en intieme ambiance van de Red Bull tent.

Balaton Sound Boat Party Balatonmeer
Photo: Noël Schuurman (Balaton Sound 2023)

Smooth sail de dag in met een Boat Party

Vaar tijdens de vroege uurtjes mee met een van de Balaton Sound Boat Parties. Wij stapten aan boord in Siófok met 300 andere feestgangers om onze brakheid gedag te zeggen onder het genot van een lekker drankje, goede beats en de schoonheid van het Balatonmeer. De intieme setting van de boot zorgt ervoor dat je al snel een band opbouwt met het internationale publiek waar je samen je festivalvakantie verder mee kan vieren.

Photo: David Bodnar (Balaton Sound press)

Een festivalvakantie op zijn best

Het beeldschone Balatonmeer gecombineerd met de aangename temperaturen zorgt ervoor dat Heineken Balaton Sound 2023 niet voelt als je typische festival, met de bijhorende slijtageslag. Zo kan je tijdens de vroege uurtjes chillen op een ligbed aan het meer. Of ga je op ontdekkingsreis naar de andere omliggende charmante dorpen waarbij je heerlijk en betaalbaar eten scoort. Dit alles maakt Balaton Sound de ultieme festivalvakantie waarbij je gewoon uitgerust thuis kan komen. Wonderen zijn toch de wereld nog niet uit.

Photo: Emil chalhoub (Balaton Sound press)

Adrenaline, modeshows en techno-yoga

Je las al over de Boat Parties maar op Balaton Sound zijn nog tal van andere activiteiten te beleven. Zo konden de festivalgangers helemaal zen worden bij de techno-yoga, hun innerlijke diva opwekken tijdens een modeshow of een adrenalineshot nemen bij de zenuwslopende bungeejump of katapult. Deze en tal van andere toffe activiteiten zorgden voor een goede mix aan variatie en zorgden dat de bezoekers zich geen moment verveelden.

Balaton Sound 2023
Photo: Emil chalhoub (Balaton Sound press)

Instagrammable content!

Niet alleen de feestgangers stalen op Balaton Sound de show met prachtige looks en outfits. Ook het terrein zelf heeft een prachtig Instagrammable uiterlijk. Uiteraard heb je de iconische ‘Balaton Sound’ letters die je vast al wel eens hebt zien langskomen. Maar er zijn nog genoeg andere oogstrelende eyecatchers. Denk aan een lichtgevend reuzenrad, droneshows en spectaculaire vuurwerkshows. Natuurlijk heb je ook de vele prachtige podia. En als absoluut visueel hoogtepunt: de langzaam ondergaande zon boven het betoverende zonovergoten water van het Balatonmeer.

Heineken Balaton Sound Logo

Heineken Balaton Sound 2024

Locatie
Hongarije
Zamárdi, Hongarije
Datum 3-6 juli 2024
Tickets Kopen