Advertisement

Naar Pohoda en Electric Castle en terug: de 7 mooiste Interrail momenten

Interrail - trein
Photo: Milan Bos/Festileaks

Wie meerdere festivals wil pakken én een leuke vakantie in Europa wil heeft met Interrail de perfecte match. Je komt voordelig, snel en op een schonere manier dan vliegen aan op je festival, en je kan onderweg genieten van de vele mooie landschappen die Europa te bieden heeft. Deze zomer reisden wij naar twee festivals en pakten de avontuurlijke route terug naar huis. Dit zijn de 7 mooiste momenten tijdens de Interrail!

Op 9 juli stapten we (Milan en Sam) vanaf Deventer op de trein, een maand vol belevenissen tegemoet. Twee punten van de reis stonden al vast, Pohoda Festival in Slowakije en Electric Castle in Roemenië, de rest was aan ons. Met een interrail-ticket geldig voor een maand hadden we genoeg mogelijkheden om ervoor, tussendoor en erna nog genoeg vette plekken te bezoeken.

1. Opwarmen in Berlijn

Gezien de reis van Nederland naar Slowakije wat lang duurt, kan je prima even een tussenstop doen. En welke stad is daar nou beter geschikt voor dan Berlijn? Goed bereikbaar en meer dan genoeg te doen. Natuurlijk zagen wij de highlights als de Reichstag en Brandenburger Tör, maar ook de vele herdenkingsmonumenten gewijd aan de slachtoffers van WOII zijn erg indrukwekkend. De meest imposante hiervan is uiteraard die voor de omgebrachte Joden, je kan er moeilijk niet door geraakt worden.

2. Relaxen in Boedapest

Met Sziget is Boedapest een populaire Interrail-bestemming. Na een weekend feesten op Pohoda en het volgende festival al in het vizier betekende een stop in de Hongaarse hoofdstad in dit geval vooral rust. De badhuizen waar de stad beroemd om is boden hier de perfecte gelegenheid voor. Lekker stomen en erna cocktails in een van de ruinpubs was dan ook de enige activiteit.

3. Griezelen in het Hoiabos (Cluj Napoca)

Cluj Napoca is de Roemeense stad waar vrijwel iedereen die naar Electric Castle wil doorheen moet reizen. Cluj heeft echter meer te bieden dan alleen de bushalte naar het festival, en toen de lichten van EC gedoofd waren was het tijd de stad en omgeving beter te leren kennen. Naast pilsen op een terras was het Hoiabos de meest interessante. Vele geruchten gaan de ronde over deze plek. Het bos wordt gekenmerkt door veel bomen die op rare manieren groeien, kale plekken waar geen boom wil leven en de spoorloze verdwijning van een schaapherder en zijn kudde. Wij zijn echter niet in een andere dimensie beland en konden genieten van de natuur en het mooie uitzicht.

4. Kasteel Dracula en fort Rasnov (Brasov)

En als we dan toch bezig zijn met griezelverhalen, waarom dan niet door naar kasteel Bran, ook wel de oude woonplaats van Dracula genoemd? Het kasteel ligt iets dieper in Transsylvanië en er wordt daarom overnacht in Brasov. De omgeving barst van de kastelen en oude burchten en is een lust voor het oog. Helaas is onze reisplanning krap dus zijn we beperkt tot het Draculakasteel en het fort bij het stadje Rasnov, dat op de route ligt. Hoewel de eerste de grote trekpleister is met enorme hoeveelheden toeristen is het fort toch stiekem beter. Adembenemende uitzichten, weinig volk dat je voor de voeten loopt en een nestje kasteelkittens maakt de citadel van Rasnov de winnaar van de dag.

5. Zonsopkomst in Athene

interrail

Na de kastelen van Transsylvanië gaat de interrail reis verder omlaag naar Griekenland en met een korte onderbreking in Sofia en een lange nachtreis doemt Athene dan eindelijk op. Wel wat eerder dan verwacht, want het is nog diep in de nacht als we de bus verlaten. Om van een nood een deugt te maken wordt besloten om de Akropolis alvast te beklimmen om de hordes toeristen voor te zijn. Eenmaal aangekomen begint het langzaam licht te worden en als we bovenaan even op adem komen zien we hoe de eerste zonnestalen de Griekse hoofdstad doen ontwaken.

6. De boot naar Italië

interrail

Niet zozeer een bijzondere plek, maar de reis is immers de helft van de vakantie. Met interrail zijn er ook diverse veerboten te nemen vanuit Griekenland. Omdat de dagen op begonnen te raken was het voor ons tijd om weer richting Nederland te gaan en de boot vanaf Patras naar Ancona bleek de ideale optie. Voor slechts een extra aanbetaling voor een bed konden we verder gratis genieten van een luxe veerboot met zwembad, bar en mooie uitzichten over de Adriatische zee. Gezien het een langer ritje was dan de boot naar Schiermonnikoog en de wifi niet te best was ontstond hierdoor een heerlijk gevoel van vrijheid en avontuur.

7. Zwemmen in de Aare (Bern)

De einddatum van de Interrail-pas komt in zicht en de bodem van de portemonnee net zo. Als laatste tussenstop wordt gekozen voor de Zwitserse bergen en overnachten we in Bern. Maar niet zozeer de stad maar de rivier trekt de aandacht. Het frisse blauwe water schreeuwt gewoon om een duik. Van een van de studenten waarbij we overnachten beweert de beste plek te kennen om te zwemmen en hij bleek niet te liegen. 15 minuten buiten de stad naast boerderij Zehendermätteli ligt een waar paradijs. Veel kleine strandjes en niemand in de buurt. Onbezorgd spetteren in de Aare en lekker zonnen om op te laden voor de terugreis morgen als gevolg. De beste plek voor een laatste halte.

Pohoda Festival Logo

Pohoda Festival 2016

Locatie
Slowakije
Trencín, Slowakije
Datum 7-9 juli 2016
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Niet meer beschikbaar.