Tomorrowland 2023 kent zijn eigen valuta: hoeveel pearls geef je op een dag festivallen uit?

Foto: Nikki Born (Tomorrowland 2023)

Festivals worden duurder en duurder, net als eigenlijk alles tegenwoordig. Of tenminste, dat hoor je overal. Maar hoeveel geld ben je nu echt kwijt op een festival? Van bier en friet tot koffie en wraps: dit zijn de kosten van Tomorrowland 2023.

Deze zomer is Festileaks op tientallen festivals in binnen- en buitenland. Om precies in kaart te brengen hoe de verschillende evenementen zich tot elkaar verhouden, vergelijken we de prijzen van een aantal vaste drank- en eetopties. Dit weekend waren we op Tomorrowland 2023.

Photo: Tomorrowland press

Tickets en vervoer

Tomorrowland biedt verschillende soorten tickets aan. Zo varieert de prijs van een dagticket van €125,- voor een dagticket in de pre-sale tot €231,- voor een Comfort Day Pass. Voor het gemak hanteren we de prijs van €135,-. Dit is de prijs die je betaalt voor een normale dagkaart in de wereldwijde verkoop.

Je tentje opzetten kan bij camping DreamVille. Tomorrowland heeft ook op dit onderdeel veel diverse opties om uit te kiezen. Zo heb je de mogelijkheid om zelf je tentje mee te nemen, maar kan je ook kiezen voor een andere vorm van accommodatie.

De Tomorrowland Shuttles zorgen ervoor dat je vanuit zo’n zestien verschillende steden de poorten van Tomorrowland bereikt. Wij pakten de shuttle vanuit Brussel. Hiervoor betaalden wij €37,-.

Eigen valuta

Tomorrowland is een cashless festival en hanteert daarnaast een eigen valuta als betaalmiddel. Festivalgangers kunnen de pearls op voorhand op hun bandje zetten en met het polsbandje betalen aan een van de bars op Tomorrowland. Gedurende het festival kun je bij een van de top up punten terecht wanneer je toch wat pearls tekort komt.

De eigen valuta verdient nog wat extra uitleg. Op Tomorrowland staat 1 pearl gelijk aan €1,74. Voor €20,- krijg je op het festival dus 11,5 pearl op je bandje gestort. Betalen gaat erg gemakkelijk en de oplaadpunten zijn relatief rustig.

Photo: Sam van Reenen

Eten en drinken

We starten de zondag met een koffie (1 pearl) en een butcher’s bun met pulled pork (6 pearls). Het is een betaalbare maar krachtige start om de zondag op gang te trappen. Hierna beginnen we rustig met een Hoegaarden rosé biertje (2,25 pearls) en een fruitige IPA (4 pearls) in een van de food courts om later op de dag op zoek te gaan naar een nieuwe bodem. Die vinden we bij een stand in de Mesa Garden waar ze overheerlijke veganistische Fermented Fries verkopen. Voor een flinke bak betalen we 6 pearls. Bij het eten kan een Belgisch speciaalbiertje uiteraard niet ontbreken: in de Mesa Garden scoren we ook even een Pauwel Kwak (4 pearls). Met daarna nog een zestal biertjes (2 pearls per stuk) verdwijnen de laatste glanzende pearls van ons bandje.

0,5L Jupiler-bier kost 3,75 pearls, daarmee kom je op een totaalprijs van +/- €6,50

Het aanbod qua eten en drinken is erg groot op Tomorrowland en daardoor kun je het zo gek maken als je zelf wil. Zo kun je je parels ook kwijt aan cocktails en mixdrankjes in lichtgevende bekers, of oesters en mosselen met een bijpassend flesje Moët. Met de uitgaven die wij vandaag deden komen we uit op een totaal van €61,33 aan eten en drinken.

Eindafrekening

Hoeveel zijn we uiteindelijk kwijt op de zondag van Tomorrowland? Voor een dagje festivallen op het Belgische festival komen we toch uit op een ruime €200,-. Het is in die zin wel afhankelijk van je verblijf en hoe gek je bereid bent het te maken. Wanneer je kampeert bij DreamVille bespaar je weer wat vervoers- en verblijfkosten waardoor dit kostenplaatje misschien lager uitvalt. Daarnaast kun je ook besparen door het bij fris, bier of wijn te houden en de foodcourts links te laten liggen.

Ticket € 135,-
Vervoer€ 37,-
Eten & drinken€ 61,33
Totaal233,33
Tomorrowland Logo

Tomorrowland 2023

Locatie
België
Boom, België
Datum 21-30 juli 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.