Parels op de poster: The Haunted Youth op Sziget en Lowlands 2023

De headliners zijn de blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Parels op de poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van een aantal video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: The Haunted Youth op Sziget 2023 en Lowlands 2023!

The Haunted Youth staat dit jaar niet alleen op Sziget 2023 en Lowlands 2023, maar gaat meerdere festivalweides af. Zo stonden eerder deze zomer Rock Werchter, Pinkpop en Dauwpop ook nog op het programma. De komende weken speelt de Belgische band ook nog op Lokerse Feesten, Zomerparkfeest en Nirwana Tuinfeest. Een mooie festivaltour met daarna meteen een eigen tour over het hele Europese continent. Maar wat kun je eigenlijk verwachten van deze parel?

Lange aanloop, meteen succes

In 2018 wordt de eerste aanloop gemaakt naar het punt waar de band nu is. De Vlaamse Frontman Joachim Liebens richt de band op. Hij gebruikt de naam van de band als verwijzing naar zijn moeilijke jeugd. De sound van The Haunted Youth zweeft tussen drie genres in, en daarmee weten ze een eigen sound te creëren die je meteen herkent. De combinatie van indierock, psychpop en dreampop past de groep als gegoten.

Na een drie jaar durende wachtkamer wordt in 2021 eindelijk de eerste single uitgebracht: ‘Teen Rebel’. Hiermee oogsten ze dan ook meteen succes, door onder andere het winnen van de De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Deze prijs is bedoelt om nieuw talent uit te lichten. De radiozender schreef op de website het volgende: ”De gasten van The Haunted Youth weten als geen ander dat je soms weinig nodig hebt om een topnummer te maken”.

Dawn Of The Freak

Na het uitbrengen van het eerste materiaal gaat het hard met de band. Mede geholpen door het uitbrengen van nog eens vijf singels binnen een jaar tijd. Opbouwende en aanzwellende songs zoals ‘Coming Home’, ‘Gone’ en ‘Shadows’ zetten de toon voor wat het album gaat brengen. En hier een daar zit er zelfs iets dansbaars tussen, voor ieder wat wils dus! Al dit moois zorgt er dan ook voor dat er gesmuld kan worden van debuutalbum Dawn Of The Freak.

Op naar meer..

Het succes van het album beperkt zich niet tot lof onder publiek en critici. Ook vertaalt dit zich maar al te goed in optredens. The Haunted Youth laat zich in alle hoeken van de Benelux zien, bijvoorbeeld op het Song van het Jaar-festival in de Maassilo vorig jaar. Maar deze zomer blijft het niet bij optredens in de Lage Landen. De band spreidt de vleugels uit en de rest van het Europese continent wordt getrakteerd op hun muziek. In bijna elke uithoek van het continent staat wel een gig gepland, of het nu op een festival is of een eigen concert. Een ding is zeker: voorlopig zal het nog niet ophouden voor deze dromerige groep.

Sziget Logo

Sziget 2023

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 10-15 augustus 2023
Line-up
Lorde
Macklemore
Mumford & Sons
Tickets Niet meer beschikbaar.