Advertisement

Tips: 7 acts om niet te missen op Mysteryland 2023

Het festivalseizoen zit er bijna op. Maar we kunnen er pas echt een strik omheen doen als Mysteryland is geweest. Het grootste dancefestival van Nederland vindt traditiegetrouw weer plaats in het laatste weekend van augustus en heeft headliners als Timmy Trumpet, Alesso, Sven Väth en Hardwell. Maar ook déze 7 acts mag je niet zeker niet missen.

Het festivalseizoen afsluiten met een dikke knaller? Je hebt geluk, want het kan nog. Ondanks dat de zaterdagtickets al een tijdje zijn uitverkocht, kun je nog wel de laatste kaarten voor de zondag of de laatste weekendtickets op de kop tikken. Check voor alle info de website van Mysteryland.

1. MEDUZA

Wanneer: Zaterdag, 16:50 – 18:10
Waar: Main Stage

Meduza heeft zo ongeveer eigenhandig gezorgd dat housemuziek weer volop op mainstream radiostations wordt gedraaid. Vier jaar geleden waren ze nog een obscure act die zieltjes probeerde te winnen op nieuwkomersfestival Eurosonic Noorderslag in Groningen; vandaag de dag zijn ze met tracks als ‘Piece Of Your Heart’ of ‘Lose Control’ één van de populairste producers ter wereld.

2. Chuckie (Hiphop Set)

Wanneer: Zaterdag, 18:30 – 19:30
Waar: Vunzige Deuntjes x Desperados

Eén van de meest opvallende boekingen van deze Mysteryland is toch wel Chuckie. De in Paramaribo geboren producer zat even in een ietwat foute hoek door samenwerkingen met Pitbull en LMFAO, maar is nu ineens weer extreem credible. Zelfs de überhippe Job Jobse boekt hem dit jaar gewoon weer voor z’n stage op Draaimolen. Op Mysteryland staat er een speciale hiphop set op de planning op de Vunzinge Deuntjes stage, en dat kan alleen maar een stomend heet succes worden.

3. Roger Sanchez

Wanneer: Zaterdag, 19:15 – 20:45
Waar: Sexy By Nature

Luister naar ‘Another Chance’ en je hebt eigenlijk verder geen extra redenen nodig om naar Roger Sanchez te gaan. De 20 jaar oude track – met z’n herkenbare subtiele opbouw, dromerige sfeer en aandacht voor details (die kick!) – is een klassieker die maar niet stuk gaat. De track is tekenend voor de skills van Roger Sanchez als electronicapionier en voor zijn invloedrijkheid in een dj-scene. Een legende om niet te missen.

4. Horse Meat Disco

Wanneer: Zaterdag, 00:30 – 02:00 (zondagnacht)
Waar: Ever

Wist je dat je dikke extra’s krijgt als je een weekendticket hebt voor Mysteryland? Niet alleen geniet je van twee volle festivaldagen, je krijgt zelfs op vrijdag nog een pre-party bij (met o.a. Luuk van Dijk en Michiel de Hey) én er zijn op zaterdag nog een kar aan exclusieve afterparties. Horse Meat Disco draait op één daarvan en dat is een show die je niet mag missen als je van positieve en aanstekelijke italodisco en funky beats houdt. Dua Lipa is alvast fan, en als je ‘Sanctuary’ luistert kun jij ook weinig anders.

5. Sedef Adasi

Wanneer: Zondag, 18:30 – 20:30
Waar: Adonis

Als deze lijst maar 1 tip zou bevatten, was het Sedef Adasi geweest. De Duitse dj is de ster van het moment, na raving reviews op onder meer DGTL en een ADE-set met Job Jobse. Afgelopen juli stal ze nog de show bij Orbit in Utrecht en nu zijn de echt grote stages aan de beurt. Enter: Mysteryland. Enter: technodisco, beïnvloed door popmuziek uit de 80s en 90s. Gaat dat zien.

6. Joris Voorn

Wanneer: Zondag, 19:00 – 20:50
Waar: Drumcode

Wellicht een wat opzichtige tip, want Joris Voorn is één van de meest bekende acts op de affiche van Mysteryland 2023. Maar toch: de Nederlandse dj stelt eigenlijk nooit teleur, dus we kunnen niet anders dan aanraden om er heen te gaan. Hij speelde alle grote festivals ter wereld al, maar hoe lekker om ‘m ook weer even in ons thuislandje te zien? Klaar om te beuken = klaar voor Joris Voorn.

7. DJ Bone

Wanneer: Zondag, 20:30 – 22:30
Waar: Adonis

Tot slot: hoog bezoek op Mysteryland! DJ Bone komt langs, één van de meest gewaardeerde acts uit de Detroit undergroundscene van de jaren ’90. Dertig jaar later is de technoveteraan (die trouwens tegenwoordig in Amsterdam woont) overal over de wereld een grote headliner die bekendstaat om ongekend strakke mixes op vinylplaten. Op Mysteryland draait de oude rot samen met Dave Angel een bij voorbaat memorabele set in de Adonis.

Mysteryland Logo

Mysteryland 2023

Locatie
Nederland
Hoofddorp, Nederland
Datum 25-27 augustus 2023
Line-up
Alesso
Hardwell
Joris Voorn
Tickets Niet meer beschikbaar.