Wacken Open Air 2023 laat geen bezoekers meer toe om hevige regenval

Metalfestival Wacken Open Air laat weten geen bezoekers meer toe te laten op het terrein. Door de vele regen is het terrein een grote modderpoel geworden.

“Kom niet!” dat is wel het laatste wat je wil uitdragen als festivalorganisatie. Toch roept de organisatie van Wacken Open Air 2023 de vele metalfans op om niet meer naar het festival af te reizen. Vanwege de hoeveelheid regen van de afgelopen dagen is het terrein in zo’n slechte staat dat er nu naar eigen zeggen een ‘redelijke capaciteit’ is bereikt. Eerder riep de organisatie al op om niet meer met gemotoriseerde voertuigen naar het metalevenement te komen.

De optredens gaan vooralsnog gewoon door zoals oorspronkelijk gepland. Maar de organisatie laat weten de situatie van dag tot dag te bekijken. Onder andere Iron Maiden, Megadeth en Kreator staan op het affiche van de Duitse metalgigant.

Wacken 2023

Wacken Open Air is met jaarlijks zo’n 85.000 headbangers een van de grootste metalfestivals van Europa. Naast de grootste metalnamen op de poster heeft het festival ook elk jaar een indrukwekkende randprogrammering met vuurwerkshows, zwaardgevechten en talks over de wereld van metal. Zo is er deze editie een speciaal ‘Lemmy Forever’ programma waarin de iconische Motörhead-frontman wordt geëerd door zijn bandmaten Mikkey Dee en Phil Campbell. In 2016, een jaar na het overlijden van Kilmister, werd er ook een speciaal eerbetoon georganiseerd.

Wacken Open Air Logo

Wacken Open Air 2023

Locatie
Duitsland
Wacken, Duitsland
Datum 2-5 augustus 2023
Line-up
Iron Maiden
Abbath
Alestorm
Tickets Niet meer beschikbaar.