Advertisement

Acda & De Munnik bevestigt eerste festival sinds reünie

Acda & De Munnik zijn terug! Na de reünie en een reeks stijf uitverkochte concerten zijn nu ook de festivalweides aan de beurt. HIER Festival in Rotterdam mag de mannen voor het eerst in jaren verwelkomen.

Ja, wij moesten ook even tellen hoelang het geleden was dat Acda & De Munnik op een festival stonden. Zo’n tien jaar geleden sloten de zangers de zomer af op Strandfestival Zand en in 2010 beklommen ze het hoofdpodium van Paaspop. Daarbuiten zijn de festivaloptredens schaars, en het helpt natuurlijk niet dat het muzikale duo in 2015 een punt zette achter hun samenwerking. Maar Acda én de Munnik zijn sinds dit jaar weer samen.

Die reünie moet natuurlijk gevierd worden. HIER Festival hangt alvast de slingers op. Het is pas de tweede keer dat het evenement wordt georganiseerd, maar er staan grote Nederlandse namen op de planning. Daar valt ook het exclusieve optreden van Acda & De Munnik onder. Het is hun enige festivalshow dit jaar.

Meer optredens?

Met zes optredens in de Ziggo Dome die binnen één uur(!) uitverkocht waren en een eerste festivaloptreden in de stijgers, zijn meer bezoekjes aan de festivalweides niet uit te sluiten. Hoewel nog niets is bevestigd, draait de geruchtenmolen al op volle toeren. Wellicht gaan we Acda & De Munnik weer terug zien op een festival als Paaspop in Schijndel. Het duo is ook een belangrijke kanshebber voor Pinkpop 2024. Boeker Rob Trommelen gaf eerder aan dat in het programma voor de 2023 editie geen ruimte meer was. Een optreden van Acda & De Munnik ‘gaat waarschijnlijk eerder 2024 worden‘.

Voordat het zover is mogen de heren alvast oefenen in Rotterdam. Het festival vindt op 18 november plaats. Ook andere Nederlandse grootheden zoals BLØF en Di-rect zijn te aanschouwen in Ahoy. De festivaltickets zijn al in de verkoop en kosten 79,50 euro per stuk.

HIER Festival Logo

HIER Festival 2023

Locatie
Nederland
Rotterdam, Nederland
Datum 18 november 2023
Line-up
Acda & De Munnik
BLØF
Racoon
Tickets Kopen