Jouw route door het Paaspop 2024 blokkenschema oerwoud

Paaspop 2019
Photo: Paaspop 2019

Nog een paar nachtjes slapen en Paaspop 2024 gaat van start. Het blokkenschema is vanouds een wirwar van artiesten verspreid over maar liefst zeventien podia. Waar moet jij nou zijn voor jouw krenten uit de pap? Wij hebben voor verschillende types een looproute gemaakt: van de danser en de gitaarliefhebber tot de popfanaat en de muzieksnob.

Paaspop 2019
Photo: (Paaspop 2019)

De danser

Vrijdag: SERA (Apollo, 16:00) – Sam Hofman (Silver Warehouse, 19:00) – La Fuente (Silver Warehouse, 20:00) – Diøn (Phoenix, 22:00) – Kees van Hondt (Loco Royale, 00:00)
Zaterdag: Donny Benét (Phoenix, 14:00) – Disco Snolly presents: Sing, Swing en Bing-o-long (18:15, Disco) – Natte Visstick vs Dikke Baap (22:00, Silver Warehouse) – Marlon Hoffstadt (00:30, Phoenix)
Zondag: Sonny Wern (Silver Warehouse, 17:45) – Chase & Status (20:30, Phoenix) – Partiboi69 (22:45, Roxy) – Tiësto (23:30, Apollo)

Ben jij het festivaltype dat vooral de heupen los wil gooien? Dan kom je op Paaspop 2024 goed aan je trekken. Op podia zoals Silver Warehouse, Disco, Smèrrig, Casa Barcardi, The Square en House of Wonders zijn continu dj’s aan het draaien. Als je aan het einde van de festivaldag nog even door kan, is er altijd nog de Silent Disco op de camping. Maar er zijn nog meer niet te missen acts voor de danser.

Op de vrijdag raden we het gekkenhuis van Kees van Hondt aan. Niks op het terrein is veilig, want iedereen neemt de mooiste takken mee om mee rond te paraderen. Ondertussen zorgt de dj ervoor dat het een groot feest wordt. Zaterdag is er geen tijd om uit te slapen, want Donny Benét trapt de dag vroeg af. De oldskool discosound wil je niet missen. Later op de dag is het tijd voor DJ Daddy Trance oftewel Marlon Hoffstadt. De grootste elektronische naam van het affiche is de Nederlandse Tiësto. Hij mag het festival knallend afsluiten op het hoofdpodium.

Photo: Femke Valks / Festileaks

De gitaarliefhebber

Vrijdag: Pissed Jeans (The Jack, 18:00) – August Burns Red (The Jack Daniels Stage, 20:00) – Hanba! (Social Club, 21:30)) – Pene Corrida (Thunderbolt, 23:30) – High Vis (The Jack Daniels Stage, 00:00)
Zaterdag: Imitallica (Thunderbolt, 15:00) – Personal Trainer (The Jack Daniels Stage, 18:00) – The Royston Club (The Jack Daniels Stage, 19:45) – Only The Poets (Phoenix, 21:30) – Steam Sister (Theater, 23:25) – Bizkit Park (Thunderbolt, 00:00)
Zondag: Pablo Honey (Thunderbolt, 16:30) – Hot Milk (The Jack Daniels Stage, 17:00) – Green Lung (The Jack Daniels Stage, 18:45) – Anneke van Giersbergen (The Jack Daniels Stage, 20:30) – Bad Nerves (The Jack Daniels Stage, 22:15) – Heideroosjes (The Jack Daniels Stage, 00:00)

Een rockliefhebber heeft niets te klagen op Paaspop 2024. De gitaren vliegen je om de oren, vooral in de rockhoek rond The Jack Daniels Stage en Thunderbolt. Op vrijdagavond bijvoorbeeld geeft August Burns Red ongetwijfeld de hardst show van het weekend met hun metalcore. Only the Poets mogen hun kunsten laten zien op het tweede podium van Paaspop. De poprock is lekker luchtig, maar draait om de melodieën van de gitaar. Hulp nodig bij de tent afbreken op de zondag? De heren van Heideroosjes helpen met alle liefde mee.

Photo credits: Lollapalooza Berlin

De popfanaat

Vrijdag: JP Cooper (Apollo, 17:30) – Fresku (Roxy, 19:30) – Anouk (Apollo, 21:30) – Di-rect (Apollo, 23:30)
Zaterdag: Tom Grennan (Apollo, 16:30) – Rondé (Apollo, 18:30) – YIN YIN (Roxy, 20:30) – Chef’ Special (Apollo, 22:30)
Zondag: Flaire (Roxy, 13:15) – Gavin James (Phoenix, 14:30) – Bokoesam (Roxy, 17:45) – SFB (Phoenix, 18:30) – Zara Larsson (Apollo, 21:30)

Ben jij een liefhebber van de popmuziek? Op de grote podia van Paaspop 2024 staan nationale en internationale toppers. Nummers die jarenlang op de radio’s grijsgedraaid zijn, komen hier voorbij. Alleen al op vrijdag hoor je ‘September Song’ van JP Cooper, ‘Nobody’s Wife’ van Anouk en ‘Soldier On’ van DI-RECT. Voor de iets alternatievere pop zijn er ook genoeg uitstapjes te maken. Yin Yin op zaterdag is hier een voorbeeld van. Verder kan de popliefhebber niet om Zara Larsson heen. De Zweedse heeft veel hits op haar naam staan, waaronder ‘Lush Life’, ‘Symphony’ en ‘Never Forget You’.

Photo: Roger Neve

De meezinger

Vrijdag: Sophie Straat (Phoenix, 16:30) – Totally Spice (Theater, 18:00) – Acda & De Munnik (Apollo, 19:30) – Jannes (Dolle Mina, 20:30)
Zaterdag: Doe Maar Tribute Winnetoe (Social Club, 16:45) – K3 in alle Kleuren (Loco Royale, 19:00) – Sophie Ellis-Bextor (Phoenix, 19:30) – Froukje (Apollo, 20:30) – Ammar (Dolle Mina, 01:00)
Zondag: Grootste Oorwurm Allertijden van het jaar gala (Loco Royale, 13:45) – Suzan & Freek (Apollo, 15:30) – A*Fever XXL Symphonic (Apollo, 17:30) – Jan Smit (Loco Royale, 19:00) – Wesley Bronkhorst (Dolle Mina, 20:00) – Baby Blue (Theater, 23:45)

Wist je dat Paaspop 2024 een eigen bruine kroeg genaamd de Dolle Mina heeft? Als je zin hebt om mee te lallen met alle Hollandse meezingers, ben je hier aan het goede adres. Maar op de andere podia staan ook genoeg artiesten waarbij je uit volle borst kan meezingen. Acda en de Munnik bewezen in de Ziggo Dome al helemaal klaar voor de festivalzomer te zijn. Een van de grootste meezingfeesten van het weekend vindt plaats om zeven uur in de Loco Royale op zaterdag. Een K3-coverband kan natuurlijk alleen maar nummers brengen die het hele festival van voor naar achter kent. Zondag begint het meezingen al vroeg in dezelfde Loco Royale. We weten niet precies wat de grootste oorwurm allertijden is, maar de tent betreden is op eigen risico.

Foto: Nikki Born (Paaspop 2022)

De feestganger

Vrijdag: Prins S. en de Geit (Phoenix, 18:30) – Die Antwoord (Phoenix, 20:30) – Edwin Evers Band (Theater, 21:45)
Zaterdag: Bizzey (Silver Warehouse, 19:15) – The Story of the Boybands (Theater, 21:15) – Elmer (Roxy, 22:00)
Zondag: Roxy Dekker (Silver Warehouse, 16:00) – Heinoos (Oase, 17:30) – De Jeugd Van Tegenwoordig (Apollo, 19:30) – Glock’45 (Thunderbolt, 21:30) – Donnie (Roxy, 00:15)

De beste tip voor de feestvierder is natuurlijk om de hele dag in de Loco Royale te vertoeven. Van meezingen in een boy- of girlband tot al rodeo-rijdend op een stier karaoke zingen, het kan allemaal hier. We hebben ook nog een paar gouden tips voor de grootste feestjes buiten deze tent, bijvoorbeeld Prins S. en de Geit op vrijdag. Het Haagse drietal heeft al lang en breed bewezen overal een beestenboel te kunnen maken. Zaterdag draait Elmer het seksisme in haar raps volledig om en laat daarmee zien hoe de vork precies in de steel zit. Op zondag is het de talentvolle Roxy Dekker die al snel het publiek mag laten ontploffen met haar hits ‘Anne-Fleur Vakantie’ en ‘Satisfyer’.

Amenra acoustic BKS 2022
Photo credit: Ian Geerts / Festileaks

De muzieksnob

Vrijdag: Hiqpy (The Jack, 16:00) – Reanny (Roxy, 17:00) – Amenra (The Jack, 22:00)
Zaterdag: The Indien (The Jack, 14:45) – Chibi Ichigo (The Jack, 16:15) – Nusantara Beat (Roxy, 19:00) – Ist Ist (The Jack, 21:30) – The Reytons (The Jack, 23:15) – Editors (Apollo, 00:30)
Zondag: Anna-Rose Clayton (Roxy, 14:45) – Wende (Phoenix, 16:30) – Kalush Orchestra (Social Club, 19:30) – Cho & The Chosens (Roxy, 21:00)

De muzieksnob ontdekt de bands van morgen het liefst vandaag. Op Paaspop 2024 valt weer genoeg nieuws te bespeuren. Daarnaast is er ook misschien iets minder toegankelijke, maar zeker indrukwekkende muziek van bijvoorbeeld een Amenra op de vrijdag. De Belgen combineren hun zware en logge muziek vaak met intense liveoptredens. Bijzijn is meemaken. Normaal zou een afsluiter van het grootste podium niet snel onder het kopje snob vallen, maar toch scharen we Editors hieronder. De Engelsen waren jaren terug nog headliner op de grote festivals in Nederland en België, maar nemen met steeds kleinere spots genoegen. Zo begint het weer steeds meer een band voor de snobs te worden.

Paaspop Logo

Paaspop 2024

Locatie
Nederland
Schijndel, Nederland
Datum 29-31 maart 2024
Tickets Niet meer beschikbaar.