Haim viert 10-jarig jubileum van debuutalbum op All Points East in London

Haim at All Points East 2023

De band Haim uit Los Angeles is headliner op de laatste dag van All Points East 2023. De gezusters Este, Danielle en Alana Haim leveren een werkelijk headline-waardige set af, zonder dat er gasten nodig waren.

Een gevarieerde line-up met onder andere girl in red, Romy, Snail Mail, Confidence Man, Griff en FKJ warmt het publiek op deze maandag op. De toeschouwers lijken drukker en opgewondener dan de voorgaande dagen op All Points East. Girl in Red neemt haar rol als ‘opwarmer voor Haim’ serieus en levert een energieke en (in haar eigen woorden) gekke set van een uur af terwijl de zon ondergaat.

Een emotionele set

Haim is in de Britse hoofdstad om het tienjarig bestaan van Days Are Gone, hun debuutalbum uit 2013, te vieren. De band houdt een emotionele toespraak over hun ontstaan en looft het Londense radiostation XFM, dat als eerste hun muziek speelde en daarmee de ‘buzz’ creëerde. Deze eerste airplay trok de aandacht van Polydor Records die vervolgens hun muziek in het Verenigd Koninkrijk ging distribueren. Als gevolg daarvan beschouwt Haim Londen en het Verenigd Koninkrijk als hun tweede thuis.

Sowieso zit de set vol emotie, want jongste zus Alana – genomineerd voor een Golden Globe (!) – barst tijdens het optreden meerdere keren in tranen uit. Het grijpt de aandacht van het publiek en creëert een zeldzaam gevoel van verbondenheid tijdens een festivalshow. In een set vol memorabele momenten is de virale dansroutine tijdens ‘I Know Alone’ onbetwist het hoogtepunt.

Geen Taylor Swift

Omdat dit een grote festivalshow voor Haim is, hopen sommige fans dat hun oude vriend (en voormalig medewerker) Taylor Swift zou komen opdagen. Het einde van haar Era-tournee in Mexico de avond ervoor maakt dat echter onwaarschijnlijk. Toch gonst het van de geruchten dat Taytay in Londen gespot is. Het blijkt een flauw social media grapje: een verwijzing naar het feit dat Swift tijdens elke stadionshow op het podium verscheen in een kledingkast.

Haim at All Points East 2023

Een daverend jubileum

Omdat dit een show is ter ere van Days Are Gone, bestaat de setlist uit veel nummers van dat album en een gelijk aantal uit hun meest recente album, Women In Music (Pt. III). De dames van Haim zijn verrast (of althans, dat willen ze ons doen geloven) dat zoveel mensen hun weg naar hun optreden weten te vinden, maar die bescheidenheid was nergens voor nodig. Het trio heeft de liedjes, het charisma en de energie leveren daarmee één van de beste sets van All Points East 2023 af.

HAIM Setlist All Points East 2023
All Points East Logo

All Points East 2023

Locatie
Verenigd Koninkrijk
London, Verenigd Koninkrijk
Datum 18-28 augustus 2023
Line-up
Dermot Kennedy
Jungle
Haim
Tickets Niet meer beschikbaar.