King Gizzard & The Lizard Wizard twee weken voor Best Kept Secret 2024 naar Hamburg

bks 2022
Photo credit: Ian Geerts / Festileaks

Twee weken voor Best Kept Secret 2024 speelt King Gizzard & The Lizard Wizard een openluchtshow in Hamburg. De band zal maar liefst drie uur op het podium staan voor een heuse marathonset. Komen de Australiërs ook voor de derde keer langs in de Beekse Bergen?

Dat King Gizzard & The Lizard Wizard altijd in de weer is, mag geen verrassing meer heten. Naast de gestage productie van nieuwe muziek tourt de cultband uit Melbourne ook ieder jaar weer de wereld over. Volgende zomer zijn ze wederom in Europa te vinden, want King Gizzard staat op 22 mei in Hamburg voor de Stadtpark Open Air concerten. En niet met zomaar een show: er staat een drie uur durende marathonset gepland. Het is zeker niet ondenkbaar dat ze twee weken later ook Best Kept Secret 2024 meepakken.

Deze zomer speelde King Gizzard een keiharde show op Lowlands 2023, die goed was voor een dertiende plaats in onze Festivalacts Top 100 van dit jaar. Twee jaar geleden gaven de heren nog een memorabel optreden op Best Kept Secret 2022. Het warme uurtje op de ONE werd toen afgesloten met een duik van zanger Stu Mackenzie in het meer, die vervolgens nat het podium weer op kwam voor het laatste stuk van ‘The Dripping Tap’. Kan de band dat in 2024 overtreffen?

Best Kept Secret heeft de afgelopen editie in ieder geval laten zien open te staan voor experimenten, met drie verschillende shows van De Staat. King Gizzard & The Lizard Wizard lijkt bij uitstek een band om ook iets speciaals mee te proberen bij hun derde doorkomst op het festival. Zou een marathonshow als in Hamburg een optie zijn voor BKS, misschien zelfs op de headlinepositie? De aanzienlijke fanbase zou in ieder geval staan te springen om een ticket te kopen. Laat ons op het Festileaks forum weten of je dit wel ziet zitten, of juist niet.

25e album onderweg

Bij King Gizzard & The Lizard Wizard liggen nieuwe albums altijd op de loer. De band hintte eerder dat de 24e en 25e platen “yin en yang” zouden zijn. Kunnen we dus na de thrash metal explosie van PetroDragonic Apocalypse (album #24) eerder dit jaar een totaal andere plaat verwachten? De teasers op Instagram wijzen er alvast op dat het zestal de synthesizers weer heeft afgestoft. Een aankondiging van album #25 lijkt elk moment te kunnen komen. Één ding is dus zeker: in 2024 kunnen we gewoon weer nieuwe muziek van de Australiërs live horen.

Best Kept Secret 2024

De tiende editie van het Hilvarenbeekse festival vindt plaats van 7 tot en met 9 juni 2024. Namen zijn er nog niet, maar de eerste tickets zijn al te koop. Wie worden de opvolgers van Aphex Twin, The Chemical Brothers en Oscar and the Wolf? En zal het festival voor de vierde keer op rij de Festival Award voor ‘Beste Eten & Drinken’ winnen? Laten we in ieder geval hopen dat we deze keer minder lang op de eerste namen hoeven te wachten. Bekijk tot die tijd alvast wat kanshebbers in ons geruchtenoverzicht.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2024

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 7-9 juni 2024
Line-up
Paolo Nutini
Disclosure
Justice
Tickets Kopen