Advertisement

Geruchtenoverzicht: wie zijn de headliners van Best Kept Secret 2024?

BKS 2022 main stage
Photo: Ian Geerts / Festileaks

Nu de piek van het festivalseizoen achter de rug is, kijken we reikhalzend uit naar de festivalzomer van 2024. Wij staan er volgend jaar bovenaan het affiche van Best Kept Secret 2024? Dit is een overzicht van de sterkste geruchten.

In 2023 pakte Best Kept Secret uit met een unieke headline-show van Aphex Twin. Ook Oscar and the Wolf en The Chemical Brothers mochten het hoofdpodium aan het water afsluiten. Wat belooft dat voor 2024? In ieder geval voorzichtigheid: dit jaar lagen de headliners pas in januari vast na een heel aantal wisselingen en afzeggers.

The National

Eerder dit jaar bracht The National een nieuw album uit, First Two Pages of Frankenstein. Op deze plaat werd de band ondersteund door muzikale duizendpoten Phoebe Bridgers, Sufjan Stevens en de vrouw van het moment Taylor Swift. Naast het album werd ook een – vrij bescheiden – tour aangekondigd voor het najaar van 2023, inclusief een nagenoeg uitverkocht optreden in de Ziggo Dome. Het is absoluut niet ondenkbaar dat de band deze populariteit doorzet naar het festivalseizoen van 2024. Komt The National dan eindelijk de geannuleerde shows van Best Kept Secret 2020 en 2021 goedmaken?

Justice

Na een break van vijf jaar keert het Franse Justice in 2024 terug. Het elektronische duo, bekend van indie-anthems als ‘D.A.N.C.E’ en ‘We Are Your Friends’, komt met een nieuw album. Bovendien bevestigt label-baas Ed Banger dat het nieuwe album ook gepaard gaat met een nieuwe tour. Eerder stond Justice al op Lowlands 2007 en Pinkpop 2008, maar in 2024 zou een optreden in Hilvarenbeek absoluut niet misstaan.

DTRH
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Vampire Weekend

Het was de zomer van goed nieuws voor fans van Vampire Weekend. Drummer Chris Tomson liet weten dat het nieuwe album zo goed als klaar is. Ook beloofde hij dat de band voor het einde van het jaar met updates komt. Een nieuw album betekent normaal gesproken een nieuwe tour, en Best Kept Secret zou de perfecte plek zijn voor een optreden in Nederland. De Amerikaanse band stond nog niet eerder in Hilvarenbeek, maar wie weet is het dit keer wel raak.

Pulp

De Britpoppers van Pulp zijn weer bij elkaar. De band, bekend van anthems als ‘Common People’ en ‘Disco 2000’, deed deze zomer een korte tour langs de Engelse festivals. Zo speelden Jarvis Cocker en co. onder andere het Isle of Wight Festival plat voor een veld extatische bezoekers. In november zal de band ook weer buiten het eigen eiland te zien zijn – Pulp is bevestigd voor een festival in Mexico. Deze reünietour zou een geweldige toevoeging zijn voor het programma van Best Kept Secret 2024.

Foto: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

The Cure

Robert Smith en co. hebben al een aantal nummers van het langverwachte nieuwe album live gespeeld, maar de plaat is er nog altijd niet. Toch is er al wel een tour aangekondigd, die dwars door de Verenigde Staten gaat. The Songs of a Lost World Tour biedt hoop voor fans die al sinds maart wachten op muzikaal nieuws van The Cure. Als de mannen de smaak te pakken hebben, zal een Europese tour er ook wel aankomen. Ze zouden een enorme headliner zijn voor BKS 2024, maar je weet het nooit.

Øyafestivalen 2023
Foto: Thomas Heijligers / Festileaks

boygenius

Na sterke optredens op Pukkelpop en Lowlands dit jaar willen we natuurlijk niks liever dan boygenius zien terugkeren. Met het nieuwe album ’the record’ gingen ze deze zomer al een handjevol festivals langs in augustus – overal met fantastische reviews. Wellicht dat het drietal deze tour doortrekt naar het begin van volgend seizoen? Best Kept Secret zou in ieder geval absoluut niet misstaan.

Mitski

Singer-songwriter Mitski komt 15 september 2023 met een nieuw album genaamd The Land Is Inhospitable and So Are We, waarmee ze onder andere langs TivoliVredenburg in Utrecht komt. Maar een nieuw album biedt ook genoeg nieuwe kansen voor een leuke festivaltour. De eerste drie nummers, waaronder ‘Bug Like An Angel’, zijn al uit en beloven veel goeds. Zou Mitski terugkeren naar Best Kept Secret, waar ze ook in 2017 al stond?

Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

The Smile

In 2022 speelde de band ‘Bending Hectic’ voor het eerst. Daarna kwam een album zonder het nummer en bleef het een mysterie waar het nummer bij hoort. In juni bracht The Smile eindelijk de single uit waar fans enorm blij mee waren. Ook bevestigde de band bezig te zijn met het vervolg op A Light for Attracting Attention. Wellicht is die al af voor een mooie zomertour in Europa. Na Down The Rabbit Hole 2022 nu BKS 2024?

Best Kept Secret 2018
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Slowdive

De Britse rockband Slowdive heeft weer een nieuw album, genaamd Everything Is Alive. En dat is best bijzonder: na de eerste drie platen begin jaren ’90 was het stil tot de weergaloze comeback op Slowdive in 2017. Zes jaar later is het nu eindelijk weer raak. In het najaar gaat de band op tour door Noord-Amerika en daarna zijn ze nog te vinden in Engeland. Van de winter hebben ze nog een aantal shows staan in Zuid-Amerika daarom is er in het voorjaar genoeg tijd en ruimte voor een Europese tour met eventueel een terugkeer naar Best Kept Secret.

Down The Rabbit Hole 2016
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

PJ Harvey

PJ Harvey bracht op 7 juli 2023 haar tiende album, I inside the Old Year Dying, uit. In het najaar tourt de Engelse zangeres in Europa en zo staat ze op 6 en 7 oktober in een uitverkocht Paradiso. Voor 2024 staat echter nog niks op de planning, dus genoeg ruimte om langs de festivals te gaan met haar nieuwe muziek. Down The Rabbit Hole 2016 was haar laatste Nederlandse festival, maar BKS lijkt in 2024 een betere fit.

James Blake
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

James Blake

Het najaar is de tijd van nieuwe muziek en zo heeft James Blake ook weer een nieuw album: Playing Robots into Heaven. In september en oktober doet hij een handjevol shows in Europa en Noord-Amerika om deze nieuwe plaat te promoten. Wellicht zijn deze optredens genoeg om James te overtuigen volgend jaar terug te komen en bij de festivals langs te gaan. In 2014 en 2017 stond hij al eerder op BKS.

Speculeer verder over Best Kept Secret 2024

Natuurlijk is het altijd afwachten welke geruchten er precies waar zijn. Voordat een boeking bekend wordt, kan er nog veel gebeuren. Heb jij toch ook al een klap van de geruchtenmolen gehad? Speculeer dan verder op het Festileaks Forum. In het BKS 2023-topic wordt er lustig op los gediscussieerd.

Liever via WhatsApp in contact komen met andere festivalgangers? In onze Festifans WhatsApp-community vind je een speciale groep specifiek gericht op fans van Best Kept Secret.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2024

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 7-9 juni 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen