Een hete en intieme vrijdagnacht met Pleinvrees op ADE 2023

Amsterdam Dance Event 2022
Photo credit: Amsterdam Dance Event

Tijdens Amsterdam Dance Event 2023 neemt Pleinvrees voor het zesde jaar op rij de Westerunie met de aangrenzende zalen van de Westerliefde, het Westergasterras en het Transformatorhuis over. ADE is nog jong als we vrijdagavond op de locatie aankomen, maar Pleinvrees gaat nacht #2 in.

Pleinvrees is een begrip op zich geworden in de Amsterdamse deephouse/techhouse scene en biedt op ADE een intieme nacht met gerenommeerde namen als Mees Salomé en Konstantin Sibold. Met drie verschillende podia is er genoeg te kiezen tijdens het 8,5 uur durende evenement. Wij liepen regelmatig rondjes en beleefden in een labyrinth van gangen en trappen de volgende hoogtepunten.

Soulroots

Randy Matahelumual, zoals SoulRoots in zijn dagelijks leven wordt genoemd, starte zijn muziekavontuur in 2011. Sindsdien heeft Soulroots meerdere malen de Pleinvrees laten swingen, Op Pleinvrees ADE mag hij het podium in de Westerunie openen en dat doet hij met verve door in zijn 2,5 uur durende set stijlen en mixinvloeden te combineren. Opzwepende afrobeats, soulful house en melodieuze elementen / zanglijnen zorgen al snel voor goede zin bij het publiek en de vloer staat al snel vol met energiek dansende mensen.

LEIA

LEIA is een bekend gezicht in de Amsterdamse techno/house scene en is tevens als performer actief bij de beruchte Non De Gene Group. Op het podium in Westerliefde weet ze overtuigend een 5 uur durende set neer te zetten. Ze trakteert het publiek op een mix van house en melodieus met acid- en tribal-invloeden en staat daarbij zelf regelmatig dansend achter de draaitafels, waarbij haar heen en weer bewegende lange blonde lokken op een magische wijze het dansritme lijken aan te geven.

NTO

Anthony Favier, beter bekend als NTO, maakt op Pleinvrees zijn eerste opwachting tijdens Amsterdam Dance Event 2023. De uit Marseille afkomstige producer staat hierna namelijk ook nog op Awakenings ADE Sunday. Samen met Worakls en Joachim Pastor startte NTO in 2013 Hungry Music. Sindsdien is hij uitgegroeid tot een internationale artiest met miljoenen streams op nummers als ‘Invisible’ en ‘La clé des champs’.

In het Transformatorhuis staat de Fransman vlak na de populaire Mees Salomé op het programma en bij het betreden van de zaal om kwart voor drie ’s nachts wordt ons al snel duidelijk dat we hier een hoogtepunt gaan beleven. De vloer staat ramvol en de temperatuur loopt gedurende de set alleen maar op. Terwijl we ons mee laat voeren op de melodieuze golven die hij weet te creëeren, wanen we ons steeds meer op een strand onder de brandende zon. Anderhalf uur later verlaten we doorweekt, maar voldaan, de zaal.

Amsterdam Dance Event Logo

Amsterdam Dance Event 2023

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 18-22 oktober 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Niet meer beschikbaar.