Nieuwe kanshebbers voor Pinkpop: Hurricane & Southside 2024 delen ruim 30 nieuwe namen

De Duitse zusterfestivals Hurricane & Southside 2024 maken respectievelijk 39 en 38 nieuwe namen bekend. Onder andere The National, The Offspring en Sum 41 reizen af naar Noord- en Zuid-Duitsland. Gezien de plek op de festivalkalender zijn zij direct ook kanshebbers voor Pinkpop.

De bands voegen zich hiermee bij de reeds aangekondigde headliners Ed Sheeran, Avril Lavigne, K.I.Z. en Bring Me the Horizon. Zowel The National als The Offspring én Sum 41 hadden vooralsnog geen festivalshows in Europa op de planning staan. En zijn hiermee direct grote kanshebbers voor onder andere Pinkpop, dat pas twee namen op de line-up heeft staan.

Pinkpop 2024 vindt plaats in hetzelfde weekend als Hurricane & Southside. En heeft de afgelopen jaren al veel namen gedeeld, zoals Festileaks Festival Act van 2023 Queens of the Stone Age afgelopen editie. Misschien zien we dit jaar dus Sum 41, The Offspring of een van de aangekondigde headliners terug op het Limburgse festival.

Big surprise coming

Erg verrassend in de voorlopige line-up is Sum 41. De band die er na 2024 mee ophoudt, gaf met het statement hierover aan de band te beëindigen na een laatste wereldwijde headline tour. Nu de band ook tegen de verwachting in, festivals toevoegt aan de laatste tour, biedt dit ruimte voor nieuwe geruchten. Is dit dan de ‘big surprise coming’? Wellicht zijn zij nu ook een optie voor Graspop. Waar nog altijd geen boekingen bekend gemaakt zijn.

Check alle nieuwe bevestigingen hier:

Meepraten over Pinkpop 2024

Wie er daadwerkelijk naar Landgraaf afreist, is nog even afwachten. Dit is een overzicht van de grootste geruchten. Wie zie jij graag op Pinkpop? Meng je in de discussies in het PP 2024-topic op het Festileaks forum.

Liever via WhatsApp in contact komen met andere festivalgangers? In onze Festifans WhatsApp-community vind je een speciale groep specifiek gericht op fans van Pinkpop.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen