Advertisement

Glastonbury 2024 stelt kaartverkoop met twee weken uit

Photo: Kris Williams

Zat jij al klaar om vanavond met al je mobiele apparaten in te loggen op de Glastonbury website? Haal dan maar weer adem, want de kaartverkoop voor de editie van 2024 is uitgesteld.

Genoeg geld op je rekening? Check. Iedereen en zijn moeder gevraagd om mee te helpen? Nogmaals check. Registratie goedgekeurd? Check… toch? De laatste stap is niet bij alle festivalgangers geslaagd. Meerdere registraties blijken in het systeem zijn vervallen. Zonder een goedgekeurd profiel is het niet mogelijk om deel te nemen aan de kaartverkoop van Glastonbury 2024. De organisatie heeft daarom bepaald om de muziekliefhebbers een tweede kans te geven en de eerste tickets pas over twee weken vrij te geven.

Op 2 november zouden de ‘coach tickets’ in de verkoop gaan. Deze kaarten bieden niet alleen toegang tot het festival, maar bevatten ook een busrit die je naar Pilton brengt. Deze eerste kaartverkoop wordt gezien als een extra kans om een felbegeerde entreekaart tot een van de meest populaire festivals ter wereld te bemachtigen. De reguliere kaarten zouden op 5 november worden verkocht.

Foto: Sebastian Meier / Festileaks

Nieuwe registratieronde

Al eerder plaatse Glastonbury een oproep om te controleren of je registratie nog in het systeem stond en of alle ingevulde informatie accuraat was. Het festival wil gegevens niet langer bewaren dan noodzakelijk. Nu blijkt dat registraties toch verwijderd zijn, ondanks dat fans wel actie hadden ondernomen.

De deadline om je te registreren voor de kaartverkoop van Glastonbury 2024 lag op maandag 30 oktober. Het systeem wordt opnieuw geopend op 6 november. Tot de 13e blijft het mogelijk om je aan te melden. Daarvoor heb je, naast je gegevens, een foto nodig die aan verschillende vereisten moet voldoen. En een hoop geluk om snel door de wachtrij te kunnen stormen. Gelukkig hebben wij de ultieme gids opgesteld om je kansen net wat te vergroten.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.