De ultieme gids voor het kopen van Glastonbury tickets

Glastonbury
Photo: Kris Williams

Nu al stress omdat over een paar dagen de kaartverkoop voor Glastonbury 2024 begint? Niet gek natuurlijk, want de tickets voor het Engelse festival zijn misschien wel de meest gewilde in het festivallandschap. Daarom maken wij een overzicht met alle details waar jij op moet letten als je die kaarten wilt bemachtigen. Glastonbury 2024, let’s go!

Vooraf registreren

Voordat je überhaupt kans maakt op tickets voor Glastonbury, moet je je online registreren. Gelukkig is dat helemaal gratis. Heb je dit nog niet gedaan? Onderneem dan nu snel actie! Dit kan nog tot maandag 30 oktober. Zorg dat je alle informatie hebt aangeleverd voor 18:00 Nederlandse tijd, daarna is het systeem gesloten. Hier kun je je registeren en hier je bestaande registratie bekijken.

Ticketverkoop

Is je registratie compleet, dan is het nu tijd om te bepalen wat voor soort ticket je aan wil schaffen.

 • Festivaltickets met busreis. Op donderdag 2 november 19:00 Nederlandse tijd gaan de tickets met busreis (vanaf een Britse stad naar keuze) in de verkoop. Het maximum aantal kaarten is 6 per persoon. Iedereen voor wie jij kaarten koopt, moet gebruik maken van hetzelfde opstappunt. Als je een coach fare hebt uitgekozen, komen deze kosten bij de originele prijs van je ticket erbij. Deze staan in de foto hierboven.
 • Losse festivaltickets. Op zondag 5 november 10:00 Nederlandse tijd, start de verkoop van de losse festivaltickets. Voor een ticket betaal je  £355 + £5 booking fee, dit is omgerekend ongeveer €413,-. £75 is echter aanbetaling, de rest betaal je rind april. Ook hier mag je maximaal 6 kaarten per persoon kopen.

Glastonbury Pyramid

Onze tips

Glastonbury heeft de reputatie snel uitverkocht te raken. Vorig jaar vlogen alle kaarten binnen een uur alweer over de digitale toonbank. De verwachting is dat ook deze editie razendsnel zal uitverkopen. Met deze tips maak je zo veel mogelijk kans op het daadwerkelijk verkrijgen van de tickets.

 • Vergis je niet in de Engelse tijd! Het is in Engeland een uur vroeger dan hier, zie hierboven voor de juiste Nederlandse tijden van de ticketverkoop om onaangename verrassingen te voorkomen.
 • Maak het zaterdagavond niet te bont. Indien je alleen een los festivalticket wil bemachtigen, zul je zondagochtend toch echt fris en fruitig klaar moeten zitten.
 • Zet meerdere wekkers. Je wil je natuurlijk niet verslapen op zo’n belangrijk moment.
 • Vraag hulp. Schakel je tante, buurman, vrienden en collega’s in om voor jou hun geluk te beproeven.
 • Geen 6 tickets nodig? Kijk of je een plekje bij iemand kan claimen die ook niet van plan is om 6 tickets te kopen. Zo help je elkaar de slots te vullen.
 • Zet meerdere devices in de wachtrij. Ook je telefoon, iPad en laptop doen natuurlijk mee.
 • Zorg dat je de komende tijd niet van je plek hoeft. Ga van tevoren naar de wc en haal alvast wat drinken.
 • Heb je registratienummer en bankgegevens klaar. Voorgaande jaren werden tickets niet gereserveerd tijdens het invullen van je gegevens, dus tijdens het invullen kan het uitverkocht raken. Zorg dat je alles bij de hand hebt!
 • Alleen een creditcard geldt als betaalmiddel! Debit werkt niet meer en iDeal kennen ze helaas ook niet.
 • Houd het bij één tabblad per window. Dit om problemen bij de transactie te voorkomen.
 • Heb genoeg geld op je rekening staan. Vanzelfsprekend, maar belangrijk.
 • Refresh de pagina als het druk is. Soms proberen zoveel mensen tegelijkertijd te kopen dat het te druk is voor de site en refreshen is dan het enige wat helpt.
 • Dubbelcheck je gegevens bij de uiteindelijke aankoop. Postcode en registratienummer moeten kloppen.
 • Geef niet op! Ook na uren maak je nog kans als de site crasht komen er daarna weer kaarten beschikbaar. De verkoop kan daarom wel lang duren dus houd hoop!
 • Succes, wij duimen met jullie mee!

Ondanks onze tips toch misgegrepen? Wie weet komt er wel weer een geweldige Willy Wonka actie om die fantastische Glastonbury tickets te scoren. En anders wordt het toch echt kiezen voor een van de andere leuke festivals die eraan komen.

Foto: Kris Williams

Glastonbury 2024

Glastonbury 2024 vindt plaats van 26 tot en met 30 juni 2024. Het is een van de grootste festivals van Europa, met 175.000 bezoekers, honderden artiesten en meer dan 50 podia. Over de line-up is nog niets bekend, maar deze zal in de aanloop naar het festival onthuld worden. Op ons forum wordt al druk gespeculeerd! De Glastonbury tickets gaan begin november in de verkoop, deze kosten ongeveer €413,-. Voor alle officiële ticketinformatie kun je terecht op deze pagina.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen