TOOL eerste headliner Graspop 2024

Photo: Travis Shinn

De gebeden zijn gehoord. TOOL staat niet op Rock Werchter, maar op Graspop 2024. Met de komst van de legendarische progressieve band is het eerste puzzelstukje voor de line-up van Graspop 2024 gelegd.

Het heeft nog net geen 10,000 Days geduurd. Maar na de tease van Graspop Metal Meeting 2024 gisteren, “Something’s cooking in Dessel”, is er nu groot nieuws: TOOL komt naar Graspop. Dat maakt de band bekend via de tourpagina op de eigen website. Naast de doorkomst op Graspop meldt de band dat zij maandag 27 mei ook in de Ziggo Dome staan.

Het Belgische metalfestival heeft nog altijd geen officiële namen voor 2024 aangekondigd. Wel waren er goed onderbouwde geruchten over een doorkomst van Bury Tomorrow en Rotting Christ. Met de zelfbevestiging van TOOL is daar nu ook een eerste headliner aan toegevoegd. Naar verwachting zal Graspop de boeking vandaag bevestigen, en is dit slechts de eerste van vele aankondigingen de komende periode.

Screenshot van: https://www.toolband.com/content/tour

TOOL

TOOL is een van de meest fascinerende bands binnen het rock en metal genre, met een unieke kenmerkende sound. Deze sound komt van een waar sterrenensemble: een van de beste drummers in de moderne rock geschiedenis, een virtuoze gitarist, een unieke bassist en een ongrijpbare vocalist. Tóch stond de band nog nooit op Graspop. Gezien de populariteit van de band kreeg Rock Werchter telkens voorrang. Nu komt daar eindelijk verandering in.

Muzikaal doe je TOOL tekort door ze te omschrijven als een metalband. Hoe je de band dan wél moet omschrijven, is lastig. Een progressieve invloed is duidelijk hoorbaar, ook rock, alternative en metal invloeden zijn aanwezig. En dan hebben we het nog niet gehad over de visuals en de onderliggende thematiek op de albums. Van dubbelzinnige nummers als ‘Stinkfist’ tot de ‘Fibonacci sequence’ op Lateralus. Eigenlijk maakt het ook niet heel veel uit, TOOL is TOOL.

Speculeer verder over Graspop 2024

En het allerbelangrijkste: TOOL staat volgend jaar op Graspop. De eerste grote zelfbevestiging voor Graspop 2024 is daar. Wie zich bij TOOL gaan voegen is nog afwachten. Denk jij al meer te weten? Speculeer dan verder op het Festileaks forum. In het GMM 2024-topic wordt er lustig op los gediscussieerd.

Liever via WhatsApp in contact komen met andere festivalgangers? Neem dan een kijkje in onze Festifans WhatsApp-community.

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2024

Locatie
België
Dessel, België
Datum 20-23 juni 2024
Line-up
Alice Cooper
Scorpions
Machine Head
Tickets Kopen