Rolling Loud 2024 niet in Nederland, enige Europese editie in Wenen

Foto: Erik Luyten

De organisatie van Rolling Loud slaat Nederland in 2024 over. Vandaag werd bekend dat er geen tweede editie komt van Rolling Loud Rotterdam. In plaats daarvan richten ze zich op een grootschalig hiphopfestival op 5, 6 en 7 juli in Wenen.

In 2023 ging Amerikaanse festivalorganisatie Rolling Loud van start met meerdere festivals in Europa. Onder andere met een nieuwe editie in Duitsland, in Nederland nam de organisatie geliefd festival WOO HAH! over. Om de pijn te verzachten, werd er eerst een editie gehouden in samenwerking met WOO HAH!, vlak daarna werd bekend dat WOO HAH! in zijn geheel werd overgenomen door Rolling Loud. Rolling Loud ga je in 2024 niet meemaken in Nederland, de organisatie zet in op één locatie in Europa. De volgende editie van Rolling Loud 2024 zal plaatsvinden in Wenen. Met deze beslissing valt ook de populaire editie van Rolling Loud Portugal weg. Het is het eerste grootschalige hiphopfestival wat plaatsvindt in Wenen.

Rolling Loud Rotterdam vulde niet het gat van WOO HAH op

Rolling Loud Rotterdam 2023 opende sterk met twee headliners van wereldformaat, Travis Scott en Kendrick Lamar. De poster werd nog aantrekkelijk gemaakt met LIL UZI VERT, hitmachine Metro Boomin en drie bekende namen uit het Verenigd Koninkrijk Aitch, Central Cee en Arrdee. Maar in Rotterdam werd toch vaak de oude vlam genoemd, fluisterend werd er vergeleken met de nieuwe onmiskenbaar meer commerciële versie. WOO HAH! zat nog steeds diep in de harten van de festivalbezoekers. Misschien was het gat wat WOO HAH! achterliet in hiphop festivalland niet zo makkelijk te vullen met twee gigantische headliners. Het asfalt Rolling Loud Rotterdam kon niet op tegen het stof en de camping overnachting van WOO HAH!. Maar wanneer er geen andere keuze mogelijkheid is, word je toch nieuwsgierig wat de nieuwe optie te bieden heeft.

Zonder het te weten, hebben bezoekers van Rolling Loud Rotterdam een unieke ervaring gehad. Op de parkeerplaats van de Ahoy heeft zich eenmalig Rolling Loud Rotterdam afgespeeld. Dit betekent dat er geen grootschalig hiphop festival in Nederland is in de zomer van 2024. Wanneer de keuze afneemt van 1 naar 0 voelt het wel heel leeg in hiphop festivalland.

Rolling Loud Europe Logo

Rolling Loud Europe 2024

Locatie
Oostenrijk
Ebreichsdorf, Oostenrijk
Datum 5-7 juli 2024
Line-up
Nicki Minaj
Tickets Kopen