Advertisement

De ultieme gids voor succes bij de Lowlands 2024 kaartverkoop

Lowlands 2023, photo credit: Lotte Spek / Festileaks

Zaterdag gaat de reguliere Lowlands 2024 kaartverkoop van start. Met Queens of the Stone Age, Fred again.. en Goldband als eerste namen belooft het weer een prachtig weekend te worden. Nu alleen nog zorgen dat je erbij bent en niet met FOMO thuiszit in augustus. Wij helpen je om er alles aan te doen om tickets te kunnen kopen zaterdag.

Over iets meer dan een halfjaar lopen we weer met z’n allen rond in Biddinghuizen. Tenminste, als het lukt om een kaartje te kopen. De laatste jaren is Lowlands steevast binnen korte tijd uitverkocht. Met grote bovenstaande namen, maar ook bijvoorbeeld The Smile, Skrillex en Peggy Gou, zal het ook dit jaar weer erg druk zijn op het festival in de polder. Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet om je te helpen bij de Lowlands kaartverkoop 2024.

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands tickets voor 2024

De ticketverkoop gaat op zaterdag 3 februari om 11:00 van start. Het is dus belangrijk om van te voren te weten wat voor ticket je wilt. Voor Lowlands 2024 zijn er geen dagtickets te koop, je gaat dus een heel weekend. En dat kan best even schrikken zijn met de bekendgemaakte prijsstijging. Eerder onderzochten we al waarom festivaltickets nu zo duur worden.

Maar ook als januari een dure maand voor je is geweest, niet getreurd! Er is de mogelijkheid om je ticket in vier losse delen te betalen. Dit zijn de mogelijkheden:

  • Weekend Ticket (met camping): voor een weekendje Lowlands 2023 inclusief camping betaal je €325,- (inclusief servicekosten).
  • Weekend Ticket (met camping) gespreid betalen: De eerste termijn van €175,- voldoe je bij aanschaf van het ticket. Daarna volgt er in de week van 29 maart, 25 april en 31 mei een automatische incasso van elk €53,57,-. Het totaalbedrag van een ticket komt op €336,25,- inclusief €10,- servicekosten, toeristenbelasting en €11,25 handelingkosten.
  • Groepsticket: Voor 10 tickets betaal je €3.050,- (excl. €10,- servicekosten per ticket). Dat is dus twintig euro korting per ticket!

Jouw Lowlands tickets koop je via de officiële website

Speciale Lowlands voorverkoop op vrijdag 2 februari

Wil je een extra kans op een van die felbegeerde tickets? Dan is er een mooie optie als je klant bent bij Vodafone of Ziggo. Er is dit jaar namelijk een speciale priority presale voor Lowlands 2024 voor alle klanten van die twee organisaties. Met een unieke toegangscode vanuit je Vodafone- of Ziggo account maak je kans om eerder kaarten te scoren. Maar, op = op!

Check hier alle informatie rondom de Lowlands Presale

Publiek Alpha
Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Onze tips om Lowlands 2024 kaarten te scoren

Met deze tips maak je zoveel mogelijk kans op het bemachtigen van tickets.

  • Maak het vrijdagavond niet te bont. Indien je zaterdagochtend een festivalticket wil bemachtigen zul je toch echt fris en fruitig klaar moeten zitten.
  • Zet meerdere wekkers. Je wilt je op zo’n dag uiteraard niet verslapen! Maar echt, drie wekkers is geen overbodige luxe.
  • Koop alleen kaarten via de officiële weg op de site van Lowlands of Ticketmaster. Hoe aantrekkelijk zo’n kaartje via Ticketgogotribune er ook uit ziet – alleen Ticketmaster kan de geldigheid van je kaartje garanderen.
  • Zorg dat je een account hebt bij Ticketmaster. En ook je wachtwoord nog weet. Wie nog moet hannesen met accounts, heeft een achterstand.
  • Zorg dat je alvast bent ingelogd op dat account. Door even naar de Ticketmaster.nl homepage te gaan voordat je naar de Lowlands ticketpagina surft.
  • Vraag hulp. Schakel al je familieleden, vrienden en collega’s in om je te helpen. Hoe meer mensen er proberen, hoe groter de kans is dat jij een ticket weet te bemachtigen.
  • Zet meerdere devices in de wachtrij. Zoals we zojuist ook al zeiden: hoe meer pogingen, hoe groter de kans dat jij een ticket weet te bemachtigen. Naast je computer doen ook je telefoon en tablet mee!
  • Houd het bij één tabblad per window. Meerdere devices helpt, maar meerdere tabbladen niet. Dit om problemen bij de transactie te voorkomen.
  • Wees op tijd. Het heeft geen zin om ver van tevoren al op de pagina te komen, maar je moet er wel precies op de starttijd zijn. Op dat moment krijgt namelijk iedereen een willekeurig nummer in de wachtrij. Ben je later, sluit je sowieso achteraan: kansloos verhaal.
  • Zorg dat je de komende tijd niet van je plek hoeft. Ga van tevoren naar de wc en haal alvast wat drinken.
  • Zorg dat je internet in orde is! Zorg voor stabiel, gigasnel internet. Bekabel het eventueel zodat je er zeker van kan zijn dat je internet hebt wanneer je draadloze verbinding het laat afweten.
  • Heb genoeg geld op je rekening staan. Vanzelfsprekend, maar belangrijk. Zeker als je ook voor je vrienden haalt, tikt het snel aan.
  • Refresh de pagina niet. Uit onderzoek is gebleken dat F5’en geen zin heeft, het werkt juist averechts. Door telkens de pagina te verversen sluit je juist achteraan aan in de rij.
  • Geef niet op! Tickets vallen regelmatig terug van mensen die hun bestelling niet hebben afgemaakt. Ook na een half uur – zelfs als Lowlands zelf al roept dat het uitverkocht is – maak je nog kans.
  • Een klein beetje geluk en geduld is ook belangrijk!

Veel succes en hopelijk zien we je deze zomer op Lowlands 2024! Ondanks de tips toch naast een ticket gegrepen? Festileaks doet natuurlijk weer uitgebreid verslag, dat ook voor thuisblijvers dik de moeite is.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.

Over de auteur ✍️

Ruben Bodelier

Masterstudent Communicatie & Beïnvloeding aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Meestal te vinden in de buurt van zijn elektrische gitaar. Kijkt het meest uit naar Rock Werchter in de zomer en naar Carnaval in de winter. Wisselt naadloos van Kendrick Lamar naar TOOL en dan weer van Pearl Jam naar Lana Del Rey.

Meer van Ruben