Klachtenstorm over Rolling Loud Europe 2024: waar blijft die line-up?

Het is eeuwig zoeken naar de volledige lineup van Rolling Loud Europe 2024. Met nog 92 dagen op de teller en drie artiesten op de poster, neemt de onvrede toe onder de festivalgangers. Een chronologisch verslag over de verwarring rondom het festival in Wenen.

Te beginnen met een korte opsomming van de artiesten die tot nu toe zijn aangekondigd: headliners Playboi Carti en Nicki Minaj. Daar kwam afgelopen week Gunna bij, geen headliner. De snelle rekenaar ziet dat we voor het drie-daagse festival nog een headliner missen en daarnaast alle andere artiesten. Wat is er aan de hand? Waar is iedereen?

Na de aankondiging dat er dit jaar één editie van Rolling Loud in Europa zou zijn, begon het bij fans te kriebelen. De editie vindt plaats in Wenen op 5, 6 en 7 juli. De geruchtenmolen draaide overuren, misschien zouden Travis Scott en Kendrick Lamar wel terugkeren naar het hoofdpodium. We hadden er hoe dan ook zin in, want de organisatie liet doorschemeren dat hun keuze voor een editie van Rolling Loud Europe het zeker waard zou zijn.

De februari lineup aankondiging die nooit kwam

In de bio van het festival stond lang ‘LINEUP COMING IN FEB’. Maar toen de 29e dag van februari aanbrak, bleef het stil. De bio veranderde naar ‘LINEUP COMING SOON’, de Rolling Loud fans raakte lichtelijk gefrustreerd want er was een belofte gebroken. De organisatie liet weten dat “If we weren’t working on something big, we wouldn’t be holding out this long. Let us cook just a lil bit more”. Ondertussen regent het klachten in de comments, festivalgangers vragen zich af of de Rolling Loud Europe 2024 lineup misschien in 2025 bekend wordt gemaakt.

Cryptische hints naar de rest van de Rolling Loud Europe Lineup

Sinds februari is het Social Media team van Rolling Loud Europe druk bezig met een keer per twee weken een artiest aan te kondigen óf een vage hint te posten. In maart bevestigden ze Playboi Carti, Nicki Minaj en Gunna. We zouden uit de Instagram-feed kunnen opmaken dat Ice Spice en Don Toliver ook naar Wenen afreizen. Daarnaast lijkt ook rapper Offset zichzelf te bevestigen. Hij is aankomende zomer op tour door Europa en op zijn poster is te zien dat hij op 7 juli in Wenen staat.

De grote vraag blijft, waar is de rest van de lineup? De spanning is groot, even groot als naar een huisfeestje gaan waar je nog maar een iemand kent. We zijn nieuwsgierig en hebben vooral veel zin om in Wenen veel bekende gezichten te zien stralen op de podia van Rolling Loud Europe.