Slechte weersvoorspellingen voor woestijnfestival Coachella 2024

Courtesy of Coachella

Lange broeken, jasjes en warme shirts: wordt dit de dresscode van Coachella 2024 dankzij de weersvoorspellingen? Het belooft een koel en nat weekend te worden.

Naast de headliners Lana Del Rey, Tyler, the Creator en Doja Cat, staan lage temperaturen, neerslag en wind op het programma van Coachella. Menig bezoeker loopt in de Coloradowoestijn het liefst rond in een korte broek, gekleurd bikinitopje of dunne glitteroutfit. Vreemd is het niet, ook al vindt het festival pas plaats in april. Het wereldberoemde evenement is door het woestijnklimaat gewend aan zeer hoge temperaturen en droogte.

Het eerste weekend van Coachella ziet er in 2024 iets anders uit, met weersvoorspellingen onder de dertig graden. Iets waar Nederlandse festivals als Paaspop en DGTL meteen voor zouden tekenen. Voor Coachella is het echter uniek dat de temperaturen relatief laag liggen. Op 12 april, de eerste dag van het festival, worden de dertig graden nog moeiteloos aangetikt en koelt het ’s avonds weinig af. Maar op zaterdag en zondag zakken de temperaturen. Niet alleen overdag, maar vooral in de avond wordt het steeds kouder dan men gewend is, met een minimum van 11 graden. Later op de dag moeten festivalgangers ook rekening houden met regen en stevige wind. Laat dat nu ook net het tijdstip zijn waarop de grootste acts het podium betreden. Coachella kennende levert dat – weer of geen weer – toch legendarische shows op.

In Nederland zijn we dit soort weersvoorspellingen wel gewend, maar we kunnen vanuit onze luie stoel meegenieten met het Amerikaanse festival. Er is een livestream beschikbaar voor de thuisblijvers. Vergeet niet dat de meeste optredens voor ons pas ’s nachts of ’s ochtends plaatsvinden door het tijdsverschil. Benieuwd welke unieke optredens er nog te vinden zijn op het festival? Daarvoor hebben we de opvallendheden op een rijtje gezet.