Coachella 2024: Dit zijn de opvallendheden komend weekend

Courtesy of Coachella – Roger Ho @ Coachella 2017

Het is Coachella o’clock. Dit weekend en het weekend daarna vult de woestijn in Californië zich weer met muziekliefhebbers en influencers. Tyler, the Creator, Lana Del Rey en Doja Cat, zijn dit jaar headliners, maar wat valt er nog meer op aan de line-up en de timetable?

Wanneer we halverwege april zijn, breken de twee weekenden van Coachella aan. Ook dit jaar kan je het hele festival weer via de livestream volgen, we hebben alle tijden en links al voor je op een rijtje gezet. Het festival weet elk jaar artiesten van wereldformaat te strikken. Dit valt ons op aan de line-up en timetable van Coachella 2024.

DTRH
Photo: Festileaks / Kamiel Scholten

Last-minute Vampire Weekend toevoeging

Op hun Instagam maakt Coachella bekend dat Vampire Weekend als extra toevoeging bij het eerste weekend komt. Aan het begin van de zaterdagavond staat Vampire Weekend op de Outdoor Theatre podium. De band is schaars te zien op festivals, leuke toevoeging dus aan hun schema. Vampire weekend treedt later dit jaar ook in Amsterdam op.

Photo credit: Festileaks / Thomas Heijligers

DJ’s uit de Benelux op de zaterdag van Coachella

Zowel Reinier Zonneveld als Charlotte De Witte staan op de timetable van zaterdag. Reinier staat verassend hoog geprogrammeerd voor zijn Coachella debuut. De ‘karren maar’ koning draait om acht uur ’s avonds en Charlotte begint vijf minuutjes later op de Mojave stage. Charlotte de Witte staat hier ook op iets wat lagere spot dan dat ze hier in Europa zou staan. Zo staat ze aanstaande zomer als headliner op festivals zoals Pukkelpop en Mysteryland.

Trioset Jamie xx, Daphni, Floating Points

Op zondagavond staat er een bijzondere set op de planning van Coachella 2024. Jamie xx, Daphni en Floating Points nemen dan de Quasar Stage over voor een b2b2b. Dit drietal heeft al een keer eerder samen achter de draaitafel gestaan in 2018, die set was toen een vierkoppige samenwerking met Four Tet. Wil je alvast een voorproefje, luister ‘m dan hier terug.

Øyafestivalen 2023
Photo credit: Festileaks / Thomas Heijligers

Blur staat laag op de timetable

Op zaterdag treed de welbekende Britpop band Blur op op de Coachella stage. De band staat alleen op een opvallend lage plek. Na Blur staat eerst nog subheadliner No Doubt gepland en vervolgens headliner Tyler, the Creator. Terwijl de band vorig jaar nog in België ervoor zorgde dat een dag Lokerse Festen helemaal uitverkocht.

DGTL Amsterdam 2024
Photo credit: Festileaks / Rosa Krastel

Aantal artiesten mogen twee keer

Het is algemeen bekend dat de line-up van weekend één en weekend twee op Coachella altijd hetzelfde is. Maar dit jaar mogen een aantal artiesten zelfs nóg vaker optreden. Zo staat carlita op zaterdag op de nieuwe elektronische Quasar stage en zondag wat later op de dag op de Yuma stage. Ook Patrick Mason mag op zowel vrijdag als zaterdag een ware Techno Extravaganza leveren.