Startersgids: tips voor jouw eerste bezoek aan Pinkpop

Pinkpop stage
Photo credit: Monique Biermans / Festileaks

Eind juni is het zover: Pinkpop 2024! Binnenkort reizen we af naar het roze festival in het zonnige zuiden. Wordt dit jouw vuurdoop? Wij geven je handige tips voor je eerste bezoek aan Pinkpop.

Het wordt weer goed vertoeven in het Limburgse Landgraaf. Dit jaar staan onder andere Måneskin, Calvin Harris, Ed Sheeran en Nothing But Thieves op het Pinkpopprogramma. Ga jij voor het eerst naar dit mooie festival? Wees dan voorbereid met de Festileaks Startersgids.

Photo credit: Nikki Born / Festileaks.

Entree

Een regulier weekendticket kost €290 en een dagticket €145. Ook zijn er Tuinterras-tickets te koop voor €485 voor een weekend en €225 voor een dag. In deze tickets zitten een aparte entree, luifels en parasols, diverse zitplekken om te relaxen, een eigen wifi-punt en een opfris-area inbegrepen. Ook zijn er diverse eigen faciliteiten beschikbaar, waaronder een eigen bar en foodstands (drank en eten niet inbegrepen in ticket, dit betaal je zelf) en watergespoelde toiletten.

Tot slot kan je ook tickets kopen voor het Wilhelmina Sky Deck. Deze kosten €910 voor een weekend en €398 voor een dag. Hiermee krijg je – uiteraard – toegang tot het Wilhelmina Sky Deck, dat tussen de North en South Stage staat. Ook krijg je onder meer toegang tot het voorvak van de North en South Stage, een eigen entree, onbeperkt drankjes, culinaire hapjes en gerechten, het bekende Amnesty International Pinkpop-hoedje en watergespoelde toiletten.

Photo credit: Nikki Born / Festileaks.

Vervoer

Je kan op verschillende manieren naar Landgraaf reizen. Tijdens Pinkpop breiden NS en Arriva hun dienstregeling uit om zoveel mogelijk festivalgangers naar huis te brengen. De exactie dienstregeling wordt nog bekendgemaakt, de organisatie zegt dat het gaat om extra ritten door Limburg en richting de Randstad tot één uur na afloop van het festival.

De auto is ook een optie. Pinkpop moedigt carpoolen aan met de Slinger-app, waarbij je een lift kan zoeken of aanbieden. Er zijn diverse parkeerlocaties beschikbaar, voor zowel weekend- als dagparkings. Bij de dagparking zit een shuttle naar het terrein inbegrepen. Voor een plek op de parkeerplaats koop je een parkeerticket.

Daarnaast biedt het festival georganiseerde busreizen aan. Dit zijn dagretours (dus niet voor het hele weekend) waarbij een bus je ophaalt en na het festival weer thuisbrengt. Er zijn diverse opstaplocaties door heel Nederland.

Woon je dichtbij Megaland? Dan kan je ook met de fiets komen. Bij de hoofdingang van het terrein liggen gratis bewaakte en onbewaakte fietsenstallingen.

Photo: Boy Janissen / Festileaks

Campings

Pinkpop heeft drie reguliere campings: A, B en C. A ligt pal naast het terrein, naar B is het ongeveer een kwartier lopen en naar C wel bijna een halfuur. Met een weekendticket krijg je toegang tot de campings, met een (of meerdere) dagticket(s) niet. Tip van de redactie: het is iets verder lopen van het terrein dan naar A, maar op camping B zijn de leukste afters! Wil je liever rust ’s nachts? Kies dan voor camping C, hier is geen nachtprogramma.

Aankomende editie kan je voor het eerst ook een persoonsgebonden Vaste Gast-ticket of een groepsplek voor je vrienden boeken op Camping A of B. Hiermee ben je verzekerd van een willekeurig plekje op je camping naar keuze. Koop je een weekendticket, dan kan je voor €5 een Vaste Gast-ticket erbij bestellen. Voor een groepsplek heb je ook een apart ticket nodig naast je festivalticket. De kosten hiervoor variëren van € 214,50 tot € 685, afhankelijk van de groepsgrootte.

Naast de reguliere campings is er ook een Glampink. Hier zijn diverse soorten luxe accommodaties beschikbaar voor vijf tot twee personen. Het is vijftien tot twintig minuten lopen van de Glampink naar het terrein. Let op: een plekje op de Glampink moet je los erbij boeken, dit zit niet inbegrepen in je weekendticket.

Alle campings zijn geopend van donderdag 20 juni 15:00 tot maandag 24 juni 12:00.

Pinkpop stage
Photo credit: Monique Biermans / Festileaks

Terrein

Het festivalterrein is een vrij open vlakte van asfalt, zonder bijvoorbeeld bomen of bos. Hou er daarom rekening mee dat er buiten enkele schaduwdoeken weinig plekken zijn om te schuilen voor de zon. Neem een waterzak mee om (gratis) te vullen bij een van de WML-waterpunten. Bij de Amnesty-stand kan je het beroemde roze Pinkpophoedje kopen, met elk jaar een ander dessin. Zo verbrand je je hoofd of oren niet én heb je een prachtig collector’s item. En, zoals oud-festivaldirecteur Jan Smeets jarenlang zei: goed smeren!

Pinkpop heeft vier podia: South Stage (het hoofdpodium), North Stage (het tweede podium), Tent Stage en Stage 4. Als je het terrein oploopt, kom je aan de linkerkant als eerste Stage 4 tegen, het kleinste podium. Ga je rechtdoor, dan zie je voor je uit de South Stage. Aan de overkant staat de North Stage met daarachter de knalroze Tent Stage. South en North Stage staan naar elkaar toe gedraaid. Handig: als een act op South is afgelopen, hoef je je maar om te draaien en de volgende artiest start op North. Veel mensen nemen een kleedje mee dat ze precies in het midden van deze twee podia leggen om de hele dag op te kunnen zitten.

Photo: Dennis van der Bruggen / Festileaks

Lokale specialiteiten

Op Pinkpop 2024 vind je op veel plekken langs het terrein eettentjes met pasta, hamburgers en het befaamde Pinkpopfrietje. Wil je liever iets culinairders? Bezoek de Kalm Aan Baan. Hier vind je genoeg foodtrucks om je trek te stillen.

Benieuwd naar een typisch Limburgse specialiteit? Ga voor het frietje zuurvlees. Bonuspunten als je hem in het Limburgs bestelt: vraag naar het ”zoervleisj”!

Pinkpop sfeer
Photo credit: Monique Biermans / Festileaks

Eerste bezoek aan Pinkpop 2024? Geniet!

Op het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld – ja echt – is de formule simpel: drie enorme headliners, aangevuld met een divers dagprogramma. Buiten de silent disco en het nieuwe concept The Block is er geen groot randprogramma. Het draait op Pinkpop echt om de kwaliteit van de muziek. Om alvast met de voorpret te beginnen, hebben we de lastigste clashes uit het blokkenschema op een rijtje gezet. Ook kan je hieronder onze Spotify-lijst beluisteren, zodat jij precies weet naar welke acts je wil gaan kijken. Zoals ze in Limburg zeggen: veul plezeer!

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen