Advertisement

The Black Keys cancelt Amerikaanse tour

Photo: Joshua Black Wilkins

De ‘International Players Tour’ van The Black Keys, die vanaf september zou plaatsvinden in Noord-Amerika is geannuleerd.

De rockband maakte vorige maand bekend een reeks shows weg te geven op het Amerikaanse continent. The Black Keys zou de tour aftrappen op 17 september in Tulsa, een stad in de staat Oklahoma. Daarnaast stonden nog dertig shows op de planning. Fans klaagden over torenhoge prijzen (zo’n 100 dollar voor de laagste rang zitplaatsen) en speculeren dat de shows zijn afgezegd vanwege een tegenvallende kaartverkoop. Op screenshots is te zien dat voor bijna elk ticketsoort nog kaartjes beschikbaar waren.

Hoewel Dan Auerbach en Patrick Carney eerst stilzwijgend de annulering onder het tapijt leken te schuiven, brachten de heren gisteren een statement uit op sociale media. Voor wie zich zorgen maakte, de band is ‘alive and well’. De shows zijn geannuleerd, maar worden ingehaald in kleinere, intiemere zaaltjes voor een betere ervaring. The Black Keys blikt terug op het Europese deel van de tour. Onderdeel daarvan was een show op Bevrijdingsdag in de Ziggo Dome, die tevens niet was uitverkocht. Binnenkort wordt meer bekendgemaakt over de nieuwe concerten. Auerbach en Carney weten zeker dat ‘iedereen enthousiast zal zijn wanneer ze horen wat [de band] in gedachten heeft’.