Pinkpop 2024 ticketupdate: kaarten vrijdag en zaterdag nog ruim beschikbaar

Orange Skyline op Pinkpop 2023. Photo credit: Nikki Born /Festileaks

Met nog een paar dagen te gaan tot Pinkpop 2024, heeft de organisatie bij L1 een update gegeven over de kaartverkoop. Het lijkt mogelijk rustig te gaan worden op vrijdag en zaterdag.

Pinkpop heeft een capaciteit van zo’n 70.000 bezoekers. Dat is volgens de organisatie ook het aantal mensen dat ze verwachten op de zondag, wat betekent dat die dag op het randje van uitverkocht staat. Megaster Ed Sheeran sluit dan het festival af, met ook grote arena-acts als Sam Smith, Greta Van Fleet en Hozier op de poster.

Vrijdag en zaterdag lopen achter

Minder voorspoedig gaat het vooralsnog met de vrijdag en zaterdag van Pinkpop. De verkoop blijft voor de eerste twee dagen vooralsnog steken op 40.000 aanwezigen. Op vrijdag doet Måneskin het licht uit, en op zaterdag is de eer aan Calvin Harris.

Het is geen geheim dat zij niet de voorkeurskandidaten waren voor de headlineposities dit jaar. In een recent interview verklapte hoofdboeker Rob Trommelen dat de organisatie eerst in gesprek was met Dua Lipa, Muse en zelfs even met Madonna.

Last-minute beslissers

Wel is Pinkpop hoopvol dat er nog wat meer mensen besluiten af te reizen naar Landgraaf: “We hebben momenteel nog een reclamecampagne lopen en dat gaat door tot het begin van het festival. We hopen dat mensen nog last-minute zin hebben om langs te komen”, zegt een woordvoerdster van het festival.

Zin om zin te krijgen in Pinkpop? Check dan onze tips voor de vrijdag, zaterdag en zondag van het festival. Tickets voor alle losse dagen of voor het hele weekend zijn nog verkrijgbaar via de website van Pinkpop.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Jos Willemsen

Verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij Festileaks. Woont linksvoor. Co-host van de Festivalpodcast. Liefhebber van alles dat uit de foodtruck van de Bourgondiër komt. Altijd wachtend op lasers. Zijn er ook kluisjes?

Meer van Jos