Eric van Eerdenburg over headliners Lowlands 2018: “We zijn nog wat aan het rommelen”

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

De eerste namen van Lowlands 2018 zijn bekend, maar hier zou zomaar nog iets heel moois bij kunnen komen. In een podcast geeft festivaldirecteur Eric van Eerdenburg te kennen dat er pas een derde van de line-up bekend is. 

In “Dummies podcast” bespreken Ruben Kooren en Jordi Warners elke aflevering als ‘leek’ verschillende onderwerpen. Iedere aflevering helpt een expert om meer te weten te komen over het onderwerp. In de aflevering met de festivaldirecteur van Lowlands komen een aantal zaken over het festival aan bod. Het grootste nieuws is wellicht dat er nog aan headline-waardige acts gewerkt wordt: ”We zijn nog wat aan het rommelen links en rechts ja. We proberen nog wat meer verwennerij voor te schotelen.”

Er mogen ook al enkele namen afgestreept worden: Eminem en Justin Timberlake komen niet naar Biddinghuizen. Zij geven komend jaar wel shows in respectievelijk Nijmegen en Amsterdam en Arnhem.

Daarnaast gaat Van Eerdenburg in op de concurrentie voor Lowlands. Die concurrentie komt voornamelijk uit het buitenland, geeft de organisator aan. Buitenlandse festivals, zoals het Japanse Summer Sonic, betalen volgens de festivaldirecteur zo veel dat er niet tegenop te werken is. Voor de komende editie is Lowlands in ieder geval een act kwijtgeraakt aan het rijke Japanse festival.

Veranderingen terrein

Naast de informatie over nieuwe namen werd, vertelt Eric van Eerdenburg ook dat we komend jaar wederom veranderingen aan het terrein mogen verwachten. Afgelopen jaar werden onder andere de Alpha, de Bravo en de ingang al flink aangepakt. Het gebied vanaf de Heineken tot aan de Alpha tent heeft echter maar weinig vernieuwing gehad. “Daar zijn we nu volop mee bezig om te kijken hoe dat aangepakt kan worden. En dat ziet er veelbelovend uit“, laat de directeur weten.

Op de vraag of Eric van Eerdenburg nog een act hoog op het verlanglijstje heeft staan, kwam een duidelijk antwoord. “Ik baalde vorig jaar enorm dat Radiohead niet in onze periode beschikbaar was.” De Engelse band rondom Thom Yorke werd vorig jaar met hun optreden op Best Kept Secret en Rock Werchter nog verkozen tot Festivalact van het Jaar.

Lowlands 2018

Lowlands schoorstenen
Foto: Debbie Spaan/Festileaks

In 2018 vindt Lowlands plaats van 17 t/m 19 augustus. De grootste namen voor komend jaar zijn Gorillaz, The War On Drugs en Kendrick Lamar, maar er is natuurlijk veel meer te beleven. Theater! Ballet! Politiek! Op het festival in Biddinghuizen kan en mag alles. Ben je benieuwd wie je komend jaar kan zien in de Free State of LLow? Wij houden je natuurlijk op de hoogte!

Tickets voor Lowlands 2018 zijn inmiddels in de verkoop. Voor drie dagen Biddinghuizen betaal je dit jaar € 195. Voor alle info, check je onze Lowlands 2018 Pagina. Daarnaast kun je op ons forum speculeren over de line-up of ervaringen uitwisselen met andere festivalgangers.

Met de eerste namen is het natuurlijk tijd voor voorpret. Check hier onze Lowlands 2018-playlist:

Lowlands Logo

Lowlands 2025

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 15-17 augustus 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen