In de Festival Bucketlist verzamelen we festivals die je ergens in je leven bezocht moét hebben. Deze week voegen we het Iceland Airwaves toe aan de lijst. Dit showcasefestival is dé plek om de nieuwste muziek als eerste te zien. En dat alles op een prachtige locatie.

Iceland Airwaves vindt plaats in, jawel, IJsland. In het land van Sigúr Ros, Björk en Of Monsters And Men valt in november namelijk genoeg nieuwe muziek te ontdekken. En dat allemaal op een aantal prachtige locaties in Reykjavik. Rolling Stone Magazine heeft het eerder zelfs benoemd tot “Het hipste weekend op de jaarlijkse muziekfestivalkalender”.

Is jouw muzikale en reislustige hart harder gaan kloppen? Boek dan meteen je festivalticket met vlucht voor €416,-. Wil je er een hotel bij boeken, dan kost het je €550,-. Maar let op; de minimum leeftijd op het festival is 20 jaar. Vind je de prijs tegenvallen, troost je dan met de gedachte dat er gratis Wifi is waarop je ook de ‘Appy Hour’ app kunt downloaden zodat je precies weet waar en wanneer jij je drankjes voor de helft van de prijs kunt scoren.Totale geschatte kosten (excl. eten en drinken): €550,-.

De nieuwste muziek op de mooiste locaties
Reykjavik is van 2 – 6 november hét podium voor nieuw talent uit binnen- en buitenland. Daarom komen er ook ieder jaar weer honderden mensen uit de muziekindustrie, maar ook veel toeristen melden zich voor een muzikale ontdekkingstocht. Vijf dagen lang zijn ze er om nieuwe muziek te horen, nieuwe talenten te zien, inspiratie op te doen of op avontuur te gaan in het Noorden. En dat is terecht, want er zijn ongelofelijk veel stijlen te bewonderen. Zelfs klassieke muziek uit de 16e eeuw kun je voorbij horen komen. En of je nu IJslandse of Engelse teksten beluistert; de liefde voor muziek voel je. Dit jaar komt Björk exclusief optreden op het IJslandse festival, maar eerder stonden Everything Everything, Django Django, Sinéad O’Connor en Fatboy Slim er nog op het podium.

Maar laten we de locatie ook niet vergeten. Optredens zijn namelijk verspreid over verschillende plaatsen in de stad, maar liggen allemaal op loopafstand van elkaar. Zo zijn er optredens in musea, kledingwinkels, hostels, coffeeshops, kerken, cafés of bioscopen. Verder is de Blue Lagoon Chill Party zeker het bezoeken waard (hoewel deze helaas niet ieder jaar gehouden wordt). ‘Intiem’ en ‘feest’ zijn niet voor niets twee woorden die vaak aan het festival gekoppeld worden. Op deze plekken in Reykjavik is er genoeg van beide.

IJsland

Maar tijd is schaars en zeker hier. Je kunt onder het mom van je muzikale ontdekkingstocht nachten doorhalen, maar er is buiten de muziek nog zoveel meer te doen en te zien. In een land vol watervallen, fjorden, geisers en gletsjers hoef je je zeker niet te vervelen. Bovendien zie je hier misschien het Noorderlicht wel.

Maar voordat het 2017 is hebben we eerst nog de editie van dit jaar. Dit jaar kun je van 2 t/m 6 november allerlei moois ontdekken. Kun je er geen genoeg van krijgen? Bekijk dan de rockumentary.

De complete Festival Bucketlist

In willekeurige volgorde is dit de complete Festival Bucketlist. Iedere twee weken voegen we een nieuw festival toe.