Björk neemt 864 drones mee naar Coachella 2023

Photo: Santiago Felipe

De IJslandse singer-songwriter Björk verlichtte de lucht op Coachella 2023 met maar liefst 864 drones. Nog nooit eerder werden er zoveel drones bij een show van Coachella ingezet.

Festivalgangers keken op Coachella 2023 verbaasd op toen eergisteren meer dan 800 drones de lucht in gingen om de show van Björk tot een nog groter spektakel te maken. Verschillende figuren kleurden de hemel.

Later plaatste de IJslandse zelf trots een foto op haar Instagram: ‘I wanted to share with you excitedly that I was joined with 864 drones tonight!!’ Leuk, die drones, maar jammer voor de livestream kijkers. Ze koos er – Net als Frank Ocean – voor om geen livestream van haar optreden online zetten.

De zangeres was niet de enige met een droneshow. Ook de Koreaanse groep BLACKPINK maakte gebruik van deze tactiek. Tijdens de show van de girlband stegen ongeveer 500 drones op.

Coachella en Livestreams

Coachella vindt plaats in Indio, Californië en dateert uit de jaren 90. Het festival staat erom bekend met onmogelijke line-ups op de proppen te komen. Hier betaal je dan ook voor, met een startprijs van zo’n 540 dollar ben je van de partij.

Dit jaar is het ook mogelijk om alle optredens live mee te kijken via een stream op Youtube. Komend weekend vindt het tweede weekend van het festival plaats. Wil je dus nog iemand zien? Wij hebben de timetable omgezet naar de Nederlandse tijdzone zodat jij precies weet hoe laat je moet opstaan.

Coachella Logo

Coachella 2023

Locatie
Verenigde Staten
Indio, Verenigde Staten
Datum 14-23 april 2023
Line-up
BLACKPINK
Bad Bunny
Frank Ocean
Tickets Niet meer beschikbaar.