Arcade Fire is komende zomer weer op diverse festivals te vinden. Aanleiding voor Red Bull Poland (via Consequence of Sound) om drummer Jeremy Gera te vragen naar de stand van zaken rondom het nieuwe album en de aankomende tour.

Over het nieuwe album kan de drummer goed nieuws brengen: alle nieuwe songs zijn af! Gera plakt echter nog geen release datum aan het nieuwe album. Het is namelijk nog niet duidelijk welke nummers wel en welke nummers niet op het nieuwe album verschijnen. Ook het mixen van de songs is nog niet klaar. Wel is duidelijk dat de Canadezen de opvolger van Reflektor nog dit jaar uitbrengen. De naam van het nieuwe album is nog niet bekend.

Kun je niet zo lang wachten? Dan is er goed nieuws. Op 27 januari komt The Reflektor Tapes/Live at Earls Court uit. Hierop is onder andere materiaal van de Reflektor-tour te zien.

Twee jaar lang touren

Met onder meer Rock Werchter en Best Kept Secret op het programma bestaat de tour van Arcade Fire tot nu toe uit negen optredens. Hierbij blijft het echter niet. In het interview geeft Gera aan dat Arcade Fire zo maar twee jaar lang kan gaan touren. In april vind de start van de tournee plaats en het einde is pas in april 2019(!).

Arcade Fire

Arcade Fire kan komende zomer rekenen op een warm welkom. In 2014 werd de band namelijk verkozen tot beste festivalact van het jaar. Dat kwam voornamelijk door het legendarische optreden dat de band gaf op Pinkpop 2014. Tijdens het optreden ontstond een grote storm waardoor het festival moest worden stilgelegd. Met de bliksem op de achtergrond steeg Arcade Fire tot grote hoogte.
Arcade Fire bracht in 2004 zijn debuutalbum Funeral uit. In 2011 wonnen ze een Grammy award voor hun album The Suburbs. Hun vierde en laatste langspeler dateert van 2013, toen Reflektor uitkwam. Inmiddels zijn de Canadezen uitgegroeid tot een band van wereldformaat en was de band headliner op Coachella en Glastonbury.