Een oplettende lezer van het maandblad OOR spotte een opmerkelijke regel in de editie van maart. In het tijdschrift staat dat The Shins naast Paradiso deze zomer ook Lowlands en Pukkelpop aandoet. 

Festivalinfo kondigt de leak aan op hun site. Een zeer scherpe lezer zag het en informeerde de festivalwebsite met de bevestiging. Hieronder is een foto van de leak te vinden. Voorlopig is The Shins nog niet bevestigd door beide festivals, daar gaat waarschijnlijk de komende tijd verandering in komen.

De band uit New-Mexico staat op Lowlands en Pukkelpop onder andere naast Mumford & Sons en Editors. Op de programmapagina’s van Lowlands en Pukkelpop is meer informatie en de volledige line-up te vinden.

The Shins

Het artikel van OOR gaat over het net verschenen album van The Shins die Heartworms heet. Deze Amerikaanse band bracht in 2001 haar eerste album uit en brak vooral dankzij de film ‘Garden State’ door met het nummer ‘New Slang’. Nu is daar, 16 jaar later, het vijfde album. In die tijd kunnen wij gerust concluderen dat The Shins nog steeds op dezelfde voet doorgaat. Maar natuurlijk, zoals dat inmiddels hoort bij de Indie muziek, is in het nieuwe album wel wat meer synth invloeden te vinden. Droom en doezel maar even weg op deze vrijdagmiddag en luister naar de aflsuiter, genaamd ‘The Fear’, van het album.

Lowlands 2017

Lowlands 2016

Gefellowciteerd! Lowlands beleeft in 2017 haar 25e editie. Dat het een feest wordt om nooit te vergeten is een zekerheid. De eerste namen zijn al bekendgemaakt en die zijn al om te smullen. Wat te denken van The xx, Editors, Mumford And Sons, Moderat en Elbow? Of de aanvullingen van vandaag? Maar dat is nog lang niet alles. Als we Eric van Eerdenburg mogen geloven, staan er ook nog wat vernieuwingen op stapel. De veldindeling, de soort tenten, maar ook de muzikale richting van het festival worden momenteel geëvalueerd. We kunnen niet wachten. Is het al Lowlands?

Pukkelpop 2017

Het Belgische festival vindt dit jaar plaats van 16 tot en met 19 augustus 2017, zoals vanouds in het plaatsje Kiewit. Met onder anderen Editors, Mumford & Sons, The xx en Bastille zijn de eerste namen van het festival bekend. Afgelopen editie sierden onder andere Rihanna, LCD Soundsystem en Oscar and the Wolf op het affiche van het festival. Een dagkaart kost dit jaar € 99,-. Voor een ticket voor het gehele weekend leg je € 199,- neer. De kaartverkoop is in volle gang.

DELEN
Jesse
Moderator op het gezelligste forum. Elk jaar op Rock Werchter te vinden omdat Belgisch bier het beste is. Luistert naar alle uitersten, van metal tot boybands en Babymetal in het midden. Vindt goede covers nog steeds covers.