De groene meisjes van The Green Happiness kwamen vandaag met een handige lijst vol tips voor wie een gezond en fit Lowlands wil hebben. Super handig voor fitgirls die het festival graag beleven als detox-weekend natuurlijk, maar wat als je vier dagen helemaal naar de ganzegetver wilt gaan? Daarvoor hebben wij ook nog wel een handjevol gouden (en soms pisgele) tips. 

1. Douche niet

Wie doucht op Lowlands pleegt zo goed als sociale zelfmoord. De uitdaging is om zo goor mogelijk het terrein te verlaten op maandagochtend, en als je doucht kun je dus eigenlijk net zo goed meteen naar huis gaan. Heb je een brandende behoefte aan een vochtige plens in je gezicht? Zorg dan dat je vooraan staat tijdens de feestavonden in de Heineken. Er zal ongetwijfeld een dronken enthousiasteling aanwezig zijn die met alle liefde een beker pis op je porum smijt.

2. Inkakken is bijnakken

In een hectisch weekend als Lowlands is de sleutel tot succes ook daadwerkelijk een sleutel. Merk je dat je lichaam ermee ophoudt? Schroom je niet om je neusgaten met Colombiaans waspoeder te doen overlopen. Begin ook zo vroeg mogelijk om in een bepaald ritme te komen. Het mooiste is als op donderdagochtend je scheerlijn niet het eerste lijntje is dat je aanraakt.

3. Drink geen water

Dit is een héle belangrijke: zorg je dat je kosten wat het kost geen enkele druppel water binnen krijgt. Hiermee verdun je namelijk de alcohol in je bloed, en dat is het laatste wat je wilt. Je bent op Lowlands om compleet naar de ebola te gaan. Water kan je weekend echt compleet verpesten. Zorg wel voor variatie: wissel bier af met sterk en vergeet ook vooral niet tussendoor te shotten. Voel je je de volgende ochtend beroerd? Bestrijd vuur met vuur en ontbijt met graan uit blik.

4. Neem een pannetje mee

Koken op een festival is helemaal de shit. Vers is natuurlijk per definitie lekkerder, het is dan ook echt een aanrader om een pannetje en een pitje mee te nemen naar de camping. Zo kun je ter plekke je ketamine en crystal meth bereiden. En die vervelende buurman? Diens harses mep je in met je steelpannetje. #winning!

5. Meer bier = meer beter

Zorg dat je zoveel mogelijk bier meeneemt naar de camping. Laat desnoods je tent thuis zodat je een extra hand vrij hebt voor een koelbox. Bier op een festival heeft namelijk onnoemelijk veel voordelen, om maar wat te noemen: het blijft lang vers, je krijgt er energie van en het bestrijdt hoofdpijn beter dan een strip ibuprofen. Met bier uitdelen maak je vrienden voor het leven. Ook kan je het inzetten als een goedmakertje. De buurman wiens tent en vriendin je vannacht aan gort hebt geslagen met een deegroller wilt aangifte doen? Verras hem met een halve liter lauwe Schültenbrau en je strafblad is veiliggesteld.

Knipoog!