Nu de rook van het festivalseizoen langzaam optrekt is het tijd om terug te blikken. Deze week gaan we samen met jullie op zoek naar de beste festivalact van 2017. Heb jij je favorieten voor de Festivalacts Top 100 al doorgegeven? Bij deze alvast 5 redenen waarom Nothing But Thieves zeker een stem verdient!

1. Een dampende setlist

Nothing but Thieves Setlist Lowlands Festival 2017 2017

Pas één album op zak en toch al zóveel hits. De debuutplaat Nothing But Thieves staat bol van de goede tracks. Van prachtige ballades als ‘Lover, Please Stay’ naar harde powersongs als ‘Trip Switch’ en ‘Itch’; alles is aanwezig. Gelukkig hoeven we niet lang meer te wachten, want aanstaande vrijdag komt al het vervolg uit. Singles als ‘Amsterdam’ en ‘Sorry’, die we al een aantal keren live hebben mogen aanschouwen, beloven veel goeds voor Broken Machine.

2. Duizelingwekkend hoge uithalen


Het is een bijzondere verschijning, die Conor Mason. Hoe kan uit zo’n mannetje nou zo’n krachtig geluid komen?! Menig zangeres heeft de grootste moeite om de hoge noten van de leadzanger te evenaren. Met zijn stem, die soms doet denken aan die van Matthew Bellamy van Muse, blaast hij zijn toeschouwers met gemak van hun sokken.

3. Intens lekker gitaarwerk

Nothing But Thieves
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Van lichtvoetig getokkel tot snoeiharde riffs; bij een optreden van Nothing But Thieves wordt het maximale uit een gitaar geperst. Wild met het hoofd slaan op ‘Ban All The Music’ of uitbundig met de voetjes van de vloer op ‘Wake Up Call’; gitaristen Joe Langridge en Dom Craik geven met het heilige snaarinstrument aan elk nummer de perfecte touch.

4. Een flinke dosis energie

Nothing But Thieves

De bandleden houden stuk voor stuk het gas erop. Er is geen ontkomen aan de denderende bas van Philip Blake, laat staan aan de strakke beats van drummer James Price. Op het podium smelten de vijf Thieves samen tot één grote brok vuur en passie, die tot aan de achterste rij haar licht over de toeschouwers uitstraalt.

5. Een gouden toekomst

Nothing But Thieves

Het is snel gegaan met de band uit Southend-On-Sea. Van kleine zaaltjes als de Melkweg en Doornroosje naar het grote AFAS Live op minder dan 2 jaar tijd. Ook tourden ze als voorprogramma mee met Muse en stonden ze op het hoofdpodium van Down The Rabbit Hole en Lowlands. Wie weet waar dit sprookje gaat eindigen… Misschien wel als ‘Beste Festivalact van 2017’?

Festivalacts Top 100

De komende weken blikken we terug op de geweldige tijd die we afgelopen zomer hebben gehad en laten we enkele prominente spelers aan het woord om hun favoriete act van 2017 te pushen. Maar uiteindelijk bepaal jij wie de opvolger wordt van Arcade Fire (2014), Muse (2015) en De Staat (2016). Dus: stemmen maar!

Naar de stempagina
DELEN
Boy
Chef Formatredactie en trots lid van de Festileaks Feestcommissie. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Student Human-Technology Interaction in Eindhoven en UX/UI Developer bij Appart Media. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de carnaval van toeten noch blazen.