De organisatie van British Summer Time maakte gisteren de eerst headliner voor de komende editie bekend. Niemand minder dan Roger Waters is de eerste aankondiging voor British Summer Time 2018. De oud Pink Floyd-bassist is op 6 juli, samen met een aantal special guests, te zien in Hyde Park.

Sinds 2013  is het een jaarlijkse traditie dat er een reeks concerten wordt gegeven in één van de bekendste parken in Londen. Grote acts als Bon Jovi, The Rolling Stones en Phil Collins stonden eerder op de affiche. Als je het optreden van Roger Waters niet wilt missen dan kun je vrijdag 6 oktober een kaartje kopen via de website. Een regulier dagticket kost je 89,90 pond, daarnaast zijn er ook diamond view tickets voor 249,90 pond.

Roger Waters

Roger Waters is mede-oprichter en de belangrijkste songschrijver van de legendarische groep Pink Floyd. Samen met zanger en gitarist Syd Barrett legde hij in 1964 de fundamenten voor één van de meest succesvolle psychedelische rockbands. In 1967 kwam het debuutalbum ‘The Piper at the Gates of Dawn‘ uit, vele legendarische albums zullen volgen. Pink Floyd gaat in 1995 uit elkaar en beleefd een eenmalige reünie ter ere van het live 8-concert. In juni staat de rocklegende drie keer in de Ziggo Dome in Amsterdam.

British Summer Time 2018

British Summer Time is de verzamelnaam van een aantal concerten die plaatsvinden in Hyde Park, Londen. Voor de festivaldagen zijn dan ook alleen dagtickets beschikbaar. Tot op heden is alleen Roger Waters aangekondigd voor vrijdag 6 juli 2018. De afgelopen editie kon je onder andere The Killers, Phil CollinsGreen Day en Kings of Leon in Hyde Park bewonderen. Check voor meer informatie de website van het festival.