Advertisement

FestiTinder! Wat zijn volgens jou de beste tracks van The National?

The National
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Down The Rabbit Hole 2016)

Als één van de meest geprezen indiebands uit de zeroes wist The National consequent albums van de topklasse af te leveren. Met zó veel goed materiaal zijn wij benieuwd wat jullie favoriete songs van de band zijn. Speel de nieuwe FestiTinder en stem jouw lievelingsnummers naar de eerste plek!

Liefhebbers van duistere, melancholische indiemuziek kunnen hun hart ophalen bij het meest recente album van The National. Sleep Well Beast werd door fans en critici met open armen onthaald, maar het repertoire van de heren reikt natuurlijk veel verder. Al sinds het uitbrengen van hun self-titled debuutplaat in 2001 weet de band keer op keer de meest fantastische albums samen te stellen. Op 25 en 26 oktober speelt The National in AFAS Live. Wij zijn dan ook benieuwd wat jullie favoriete tracks van de band zijn.

FestiTinder

Welke nummers hoop jij deze maand live te horen? Ga je voor recent werk als ‘Day I Die’ of hou je meer van de oudere hits als ‘Sorrow’? Is de track niks voor jou? Swipe dan naar links. Kun je geen genoeg van dit nummer krijgen? Veeg dan naar rechts!

The National

Het vijfkoppige The National werd al in 1999 opgericht in Cincinnatti, Ohio. De band brak echter pas door in 2007, met dank aan het succesvolle album Boxer. De band bracht onlangs haar zevende studioalbum uit, onder de naam Sleep Well Beast. Het album is de opvolger van Trouble Will Find Me, dat in 2013 uitkwam. Een wereldwijde tour omwille van het nieuwe album staat momenteel op de planning. Als vervolg hierop wordt verwacht dat aan deze tour ook nog meerdere festivals toegevoegd worden. In 2018 zijn de mannen in elk geval al te bewonderen op Northside Festival.