Line-up Sónar Barcelona 2015 compleet

De laatste namen voor Sónar Barcelona 2015 zijn vandaag bekendgemaakt. Owen Pallett en producer Arthur Baker zijn toegevoegd aan de line-up. Tevens onthulde het festival het tijdschema.

Owen Pallett
Deze Canadese componist, violist en zanger heeft inmiddels alweer vier albums op zijn naam staan. Zijn laatste album, In Conflict, verscheen in mei 2014. Muziekmagazine Rolling Stone gaf het album drieënhalve ster (van de vijf): “[…] In Conflict is a pop treasure that’s also a stirring, personal work of art.” De meesten kennen Pallett misschien van zijn vioolkunsten op beide albums van Arcade Fire. Verder leverde hij nog bijdrages aan o.a. Pet Shop Boys, The Last Shadow Puppets en Beirut.

Arthur Baker
Sinds de jaren ’70 timmert de Amerikaan Arthur Baker al aan zijn muzikale carrière. Baker is producer en DJ en staat voornamelijk bekend om zijn samenwerkingen met New Order, Al Green, Bob Dylan en Afrika Bambaataa. Recentelijk produceerde hij de single ‘Part A’ van Monsta, een electro/metal-band uit Londen. Baker zal niet alleen een DJ-set ten gehore brengen maar zal ook zijn nieuwe documentaire “808 The Movie” presenteren over de Roland TR-808 drummachine. Damon Albarn, 2manydjs, Tiga, Goldie, Francois Kevorkian en Afrika Bambaataa werkten mee en komen aan het woord in de documentaire.

Tijdschema
Op Sónar Barcelona staan verder onder andere Arca & Jesse Kanda, Autechre, Cashmere Cat, Chemical Brothers, Die Antwoord, Duran Duran, FKA twigs, Flying Lotus, Jamie xx, Kate Tempest, Kiasmos, Laurent Garnier, Maya Jane Coles, Siriusmodeselektor en Skrillex. Het tijdschema voor de drie festivaldagen en -nachten vind je hier.

Sonár Barcelona 2015 vindt plaats op 18, 19 en 20 juni. De SonarPass is hier verkijgbaar vanaf 54 euro.

 

Sónar Logo

Sónar 2024

Locatie
Spanje
Barcelona, Spanje
Datum 13-15 juni 2024
Tickets Kopen