Advertisement

Florence + The Machine headliner Glastonbury 2015

Florence + The Machine

Na het afzeggen van Foo Fighters moest de organisatie van Glastonbury opzoek naar een nieuwe headliner voor de Pyramid Stage. Florence + The Machine zal nu de vrijdag afsluiten. 

Aanvankelijk was Florence + The Machine subheadliner, maar nu schuift Florence Welch een plekje door in het blokkenschema. Ook op Rock Werchter stond Florence als subheadliner op het programma. Of de organisatie van het Belgische festival voor dezelfde oplossing kiest, is nog niet duidelijk.

Emily Davis zegt op de website van het festival dat dit keuze nummer één was:

“Once we heard the sad news that Foo Fighters had been forced to pull out, there was only one person we wanted to call and that was Florence. Every time she has played here she’s done something spectacular and we always knew she would headline the Pyramid one day. I’m delighted she’s agreed to step up to it – she’s going to smash it!”

Dave Grohl 

Afgelopen vrijdag viel Foo Fighters’ zanger Dave Grohl van het podium in Zweden. Hij brak zijn been en de band was in eerste instantie alleen genoodzaakt om Pinkpop en een gig in Zwitserland te cancellen. Gisteravond werd duidelijk dat op verzoek van de artsen de gehele Europese tour niet door zal gaan.

Glastonbury 2015

Glastonbury 2015 vindt plaats op 24 tot en met 28 juni, tegelijkertijd met Rock Werchter. Het festival biedt plaats aan 175.000 bezoekers en honderden artiesten verspreid over meer dan 50 podia. Tickets zijn al ruimschoots uitverkocht.

Glastonbury Festival of Comtemporary Performing Arts, in de volksmond Glastonbury genoemd, is het grootste muziekfestival van Groot-Brittanië. Het is daarom niet vreemd dat de line-up van het festival zorgt voor vele speculaties en weddenschappen elk jaar. In 2014 waren nog Arcade Fire, Metallica en Kasabian headliners van het festival. In dat jaar won Glastonbury de European Festival Award voor beste line-up. Ook werd Glastonbury door Spotify uitgeroepen tot meest invloedrijke festival ter wereld.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.