Rock Werchter voorspel-winnaar voorspelt: Wie vervangt de Foo Fighters?

rock werchter

Ook dit jaar organiseerde Festileaks de beruchte Rock Werchter voorspel-wedstrijd. Na een hevige strijd bleek forum-lid Luud de Werchter-goeroe van 2015. Met het oog op de aankomende vervangende headliner vroegen wij hem om nog één keer in zijn glazen bol te kijken.

Luud raadde naast een hele hoop acts maar liefst 3 headliners voor Werchter correct. Na een welverdiende felicitatie vroegen wij hem om zijn mening omtrent de tot nog toe onbekende vervangende headliner. Zijn antwoord was als volgt:

“Ik denk dat ze nu achter de schermen volop bezig zijn met het binnenhalen van een headliner die de Foo Fighters gaat vervangen. Eén van mijn mede forumleden (‘Kereltje’) zei dat hij dezelfde gedachten hierover had, omdat Glastonbury al zo snel met een vervanger kwam (Florence + the Machine) en Werchter niet. Dat lijkt mij reden genoeg om te denken dat ze nog met iets bezig zijn.”

Florence + the Machine

“Ik verwacht echter dat  Florence uiteindelijk headliner zal worden. De donderdag op Werchter is al een behoorlijke dag in kwaliteit en grote namen. Er stonden op die dag al een behoorlijke subheadliner, een grote headliner, een grote Barn headliner en een grote dance afsluiter. Zelfs nu Foo Fighters wegvalt, valt hier alsnog een meer dan acceptabele dag van te maken. Helemaal als je kijkt naar wat Pinkpop heeft gedaan met One Republic & Pharrell Williams zie ik Werchter hier nog mee wegkomen.”

dEUS

“Er moet dan wel een naam bijkomen om het gat van 2,5 uur op te vullen. Hier verwacht ik dEUS voor. Een grote naam in België en was in 2012 ook nog subheadliner. Dit is natuurlijk niet de headliner-waardige naam waar je op hoopt, maar ik denk dat dat op het moment ook niet meer reëel is. Dan krijg je: dEUS, Florence + the Machine, The Chemical Brothers – Elbow blijft in The Barn staan.”

Disclosure

“Als ik een troef achter de hand mag houden en ze toch een internationale naam van ‘formaat’ weten te strikken, gaat Disclosure in The Barn spelen. Natuurlijk ook geen headliner-waardige naam, maar wel een pak groter dan dEUS. Een beetje ongewoon, een dance act in The Barn, maar Modestep en Chase & Status hebben het ook gedaan. Dan zou Elbow naar de mainstage verhuizen en voor Florence spelen. Disclosure is tenslotte in Europa en spelen op Roskilde en Open’er festival.”

Benieuwd of Luud wederom gelijk heeft? Houd Festileaks in de gaten!

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen