Stromae cancelt Europese festivals

stromae

Stromae cancelt al zijn concerten tot en met 2 augustus wegens gezondheidsproblemen. Hierdoor treedt de Belgische zanger niet op Europese festivals als NOS Alive en Benicàssim en het Amerikaanse Lollapalooza.

Tot afgelopen donderdag was Stromae bezig aan zijn Afrikaanse tour. De Belg moest toen echter een persconferentie en een concert in Congo afzeggen om medisch onderzocht te worden. Tot vandaag leek het er op dat het laatste concert van deze tour door kon gaan. Dit blijkt nu net als alle andere data tot en met 2 augustus niet het geval. Dit laten Stromae’s label Mosaert en zijn tourproductie in een verklaring weten. Deze verklaring vind je hieronder (in het Frans).

Stromae cancelt de volgende data:

  • 20 juni – Kiwagi, Rwanda
  • 05 juli – Wireless Festival, Londen, Engeland
  • 08 juli – Rock in Roma, Rome, Italië
  • 11 juli – NOS Alive, Lissabon, Portugal
  • 13 juli – Moon & Stars Festival, Locarne, Zwitserland
  • 14 juli – Hydrogen Festival, Padova, Italië
  • 17 juli – Festival International de Benicàssim, Spanje
  • 31 juli – Osheaga Music & Arts Festival, Montreal, Canada
  • 02 augustus – Lollapalooza Festival, Chicago, Verenigde Staten van Amerika

Pinkpop en Rock Werchter

Vorig jaar stond Stromae nog op onder andere Rock Werchter en Pinkpop. Hij speelde daar de sterren van de hemel. Festileaks-bezoekers plaatsten hem op de twaalfde plek in de Top 100 Festivaloptredens Van 2014.