Years & Years naar NOS Alive 2016

Years and Years
Years and Years, @Kamiel Scholten Fotografie

Het Portugese NOS Alive heeft opnieuw een naam toegevoegd aan het affiche van 2016. Years & Years zal op vrijdag 8 juli te zien zijn op het festival.

De band voegt zich bij een aantal eerder bekendgemaakte acts, waaronder Pixies, Foals en M83. De band bewees afgelopen festivalzomer een waardige festivalact te zijn. Zo nomineerde de European Festival Awards Years & Years in de categorie ‘best newcomer‘. De gig op NOS Alive is het eerste aangekondigde festivaloptreden van 2016 voor het poptrio.

Rock Werchter

De komst van Years & Years naar NOS Alive 2016 is een interessante ontwikkeling voor fans van vooral Rock Werchter. Het festival wordt niet veel eerder dan NOS Alive gevierd in België, waardoor de namen van het Portugese festival aardig interessant zijn te noemen. In 2015 deelden de twee festivals o.a. Muse, Mumford & Sons, The Prodigy en alt-J op de affiches. Years & Years stond op de afgelopen editie van Rock Werchter nog in een bomvolle Klub C. Vlak daarna brachten de jonge muzikanten debuutalbum ‘Communion‘ uit. Een legitieme reden om terug te komen?

NOS Alive 2016

NOS Alive vindt dit jaar plaats van 7 tot en met 9 juli. Het festival, voorheen bekend als Optimus Alive, staat bekend als een ideale combinatie van muziek en zon. Het prijskaartje maakt dit festival wellicht nóg aantrekkelijker: een combiticket kost slechts € 119,-. Voor een dagkaartje ben je € 56,- kwijt. Meer informatie over het festival is hier te vinden.